28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Vitali Kliciko le cere femeilor şi copiilor să plece din Piaţa Maidan, în condiţiile expirării ultimatumului dat de forţele de ordine

Ucraina: Vitali Kliciko le cere femeilor şi copiilor să plece din Piaţa Maidan, în condiţiile expirării ultimatumului dat de forţele de ordine

Şapte civili au fost ucişi astăzi în violenţele care au izbucnit la Kiev, în confruntări între poliţişti şi manifestanţi ostili preşedintelui Viktor ianukovici, informează realitatea.net. „Şapte civili au fost ucişi în violenţele în masă de la Kiev”, a declarat pentru AFP Olga Bilîk, o purtătoare de cuvânt a poliţiei, fără să facă alte precizări. Doi poliţişti ucraineni au fost de asemenea ucişi, informează Agerpres.ro citând un comunicat al Ministerului de Interne.

În acelaşi timp, unul dintre liderii Opoziţiei ucrainene, Vitali Kliciko, a cerut astăzi ca femeile şi copiii să părăsească Piaţa Maidan, din centrul Kievului, în condiţiile expirării ultimatumului dat de forţele de ordine. „Le cerem femeilor şi copiilor să părăsească piaţa Maidan. Nu putem exclude un asalt al forţelor de ordine”, a declarat Kiliciko în faţa manifestanţilor reuniţi în piaţa centrală din Kiev. El i-a cerut totodată preşedintelui Viktor Ianukovici să nu trimită forţe pentru a interveni împotriva protestului paşnic din Piaţa Independenţei din Kiev, cunoscută sub numele de Maidan. „Cerem preşedintelui şi forţelor de securitate să pună capăt confruntărilor violente”, a subliniat Kliciko.

Forţele de ordine ucrainene au dat astăzi Opoziţiei un termen de două ore pentru ca situaţia să revină la calm la Kiev şi au avertizat că, în caz contrar, vor declanşa o intervenţie „de cea mai mare fermitate”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS