24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasada Olandei: Avem încredere că România ia în considerare recomandările MCV privind imunitatea

Ambasada Olandei: Avem încredere că România ia în considerare recomandările MCV privind imunitatea

Ambasada Olandei are încredere că România va lua în considerare recomandările din ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare (MCV) referitor la ridicarea imunităţii în cazul procedurilor penale, a precizat, la solicitarea Mediafax, misiunea diplomatică. „Ambasada Olandei are încredere în faptul că România va lua în considerare recomandările din recentul raport MCV, inclusiv cele privind ridicarea imunităţii în cazul procedurilor penale”, a precizat misiunea diplomatică. În raportul MCV din 22 ianuarie, CE a solicitat României să se asigure că în Codul de conduită al parlamentarilor sunt incluse dispoziţii clare în ceea ce priveşte respectarea independenţei sistemului judiciar şi în special a hotărârilor judecătoreşti de către parlamentari şi în cadrul procesului parlamentar.

Şi Ambasada Statelor Unite ale Americii a avut o reacţie după ce, ieri, deputaţii au votat împotriva ridicării imunităţii lui Vlad Cosma. „Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice transmis la întrebarea adresată de Mediafax în legătură cu decizia de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma. Totodată, Ambasada SUA la Bucureşti a subliniat că nu face „comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS