17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremii şi distracţie pe pârtie la Cupa „Rotary“

Premii şi distracţie pe pârtie la Cupa „Rotary“

\n

Prima competiţie de schi şi snowboard din acest sezon, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Rânca, a fost un succes. Cupa „Rotary“, organizată de Clubul Rotary Târgu Jiu, a atras la start zeci de competitori şi sute de spectatori. Concursurile au fost găzduite de cea mai lungă pârtie din Rânca, respectiv cea de la telescaun. Instalaţia a fost pusă în funcţiune atât pentru schiorii şi snowboarderii angrenaţi în concurs, cât şi pentru turiştii care au dorit să ajungă la poalele Vârfului Păpuşa pentru drumeţii sau pentru a admira peisajul de iarnă de la cota 1.700. Nu numai zăpada de pe pârtie a fost consistentă, dar la buna organizare a Cupei „Rotary“ a contribuit şi vremea care le-a permis tuturor să profite de iarna autentică, însă pe un soare care i-a încălzit pe toţi.

Un concurent de şase ani  

Toată lumea a participat la concurs, indiferent de vârstă, echipament sau de experienţă. Departajarea concurenţilor a avut în vedere categoriile de vârstă şi timpii obţinuţi. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, la Cupa „Rotary“ au participat peste 50 de concurenţi. Cel mai tânăr a avut şase ani, iar cel mai în vârstă 63 de ani.
„Toată lumea participantă a fost răsplătită cu diplome, cupe şi medalii, în funcţie de performanţe. În primul rând a contat buna dispoziţie, pentru că nu a fost o cursă între profesionişti care urma să obţină punctaje pentru clasamente sau calificări. Au fost participanţi din toate judeţele Olteniei şi din alte judeţe ale ţării. Am avut în ziua concursului o singură contuzie la un schior, dar fără probleme. A fost al doilea weekend foarte bun pentru toată lumea la Rânca. Cred că am avut 2.500 – 3.000 de turişti. Toate pârtiile au funcţionat şi au fost pline. Mai este programată pe 1 Martie, dacă vom avea zăpadă, o competiţie organizată de Direcţia de Tineret şi Sport. Dacă nu o vor putea organiza cei de acolo, vom face noi, cei de la Consiliul Judeţean – o competiţie dedicată Mărţişorului. Să sperăm că va ţine zăpada cât mai mult. Calendaristic, de la 1 martie iarna se încheie, chiar dacă în zona montană durează mai mult. Dacă sunt însă temperaturi ridicate mai multe zile la rând, acest lucru influenţează stratul de zăpadă de pe pârtii“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Judeţean al Salvamont Gorj, instituţie care a participat la organizarea Cupei „Rotary“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS