17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Cosma, audiat luni de Comisia juridică a Camerei

Vlad Cosma, audiat luni de Comisia juridică a Camerei

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să îl audieze, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, în cazul căruia Ministerul Justiţiei a solicitat încuviinţarea arestării preventive, conform Mediafax.

Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica preciza zilele trecute că lucrările comisiei şi votul în privinţa acestei cereri a Ministerului Justiţiei vor fi secrete.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o primă lectură a dosarului care a fost transmis Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Cosma a venit la Comisia juridică din Camera Deputaţilor însoţit de avocatul său şi deputatul Cătălina Ştefănescu pentru a studia dosarul pentru care se cere încuviinţarea arestării preventive.

La ieşirea de la Comisia juridică, deputatul a refuzat să facă declaraţii cu privire la dosar, precizând că singura sa declaraţie va fi cea din plenul Camerei Deputaţilor, când se va supune votului solicitarea DNA.

Dosarul în care Vlad şi Mircea Cosma sunt puşi sub urmărire penală a fost deschis de DNA Ploieşti în decembrie, în urma denunţului omului de afaceri Ion dumitru Ion Dumitru la adresa lui Răzvan Alexe. Atunci, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a şi fost arestat preventiv în acest dosar.

Marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar ulterior, pentru că avea tensiune foarte mare, a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde a fost internat în secţia de Cardiologie până miercuri la prânz, când a fost dus la instanţa supremă. Cosma a fost adus cu ambulanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), el având o perfuzie la o mână şi fiind însoţit de managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, medicul Daniel Nicolae, care i-a ţinut perfuzia.

Miercuri seară, magistraţii instanţei supreme au decis ca Mircea Cosma să fie cercetat în libertate, sub control judiciar, astfel că acesta a rămas în continuare internat la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a fost externat, vineri, din spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS