12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegocierile în USL au eşuat

Negocierile în USL au eşuat

Reuniunea liderilor USL, de la Vila Lac 1, s-a încheiat după aproximativ două ore. Doar Victor Ponta a făcut declaraţii de presă la sediul USL. Crin Antonescu a lipsit, conform realitatea.net.
Premierul Victor Ponta a declarat că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis este ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri – PSD, PC, PNL, UNPR. Premierul a precizat că nu s-a ajuns la un consens.
„Nu am luat o decizie. Am avut o discuţie în cadrul USL legată de restructurarea Guvernului. A existat o propunere din partea mea ca guvernul să meargă luni în Parlament cu o nouă formulă care îl include pe Iohannis ca ministru de Interne şi vicepremier. Am cerut introducerea a patru vicepremieri, din fiecare partid al coaliţiei. Nu a existat un consens asupra acestei formule. A rămas să discutăm”, a spus Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Nu am vrut să luăm niciun portofoliu de la PNL. Nu se schimbă în niciun fel raportul între membrii Guvernului reprezentând partide diverse”, a mai precizat Ponta.
La ședință au participat şi liberalii Mihai Voicu, Daniel Chițoiu, Klaus Iohannis, iar din partea PSD, Liviu Dragnea, Andrei Dolineaschi, Marian Oprișan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS