5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.000 de angjaţi din Radioul Public cer Parlamentului României demiterea lui Adrian Moise din CA

1.000 de angjaţi din Radioul Public cer Parlamentului României demiterea lui Adrian Moise din CA

Ieri a fost trimisă Preşedintelui Senatului României, al Camerei Deputaţilor, Primului Ministru precum şi către Comisiile de cultură din Parlament o scrisoare deschisă prin care aproape 1.000 de angajaţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune cer demiterea din Consiliul de Administraţie al SRR a lui Adrian Valentin Moise, unul dintre cei doi reprezentanţi ai salariaţilor în această structură de conducere.
Scrisoarea a fost însoţită de listele cu semnăturile celor care au aderat la această solicitare. Prin acest demers aceştia se desolidarizează de poziţiile exprimate public de Adrian Moise şi îşi retrag  sprijinul faţă de acesta.
Această acţiune fără precent în istoria mediilor publice din România a fost determinată de seria de calomnii, atacuri la adresa insituţiei, acţiuni rău intenţionate, tendenţioase, ameninţări şi răfuieli pe care Adrian Moise le practică de mai bine de un an şi care au dus la prejudicierea imaginii publice a acestei instituţii.
Cei aproape 1.000 de semnatari reprezintă deopotrivă atât jurnaliştii cât şi personalul tehnic, din sediul central şi din reţeaua regională. Principalul motiv pentru care aceştia s-au coalizat în această acţiune unică în peisajul românesc este acela că, Adrian Moise, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie din partea salariaţilor, şi-a încălcat cu bună ştiinţă mandatul şi a lezat imaginea şi demnitatea colegilor săi doar pentru a-şi atinge interesele personale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS