16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA sosit mierea de la UE

A sosit mierea de la UE

Cetăţenii din Târgu Jiu, beneficiari ai alimentelor gratuite de la Uniunea Europeană, pot să ridice şi mierea care până în prezent nu a fost disponibilă. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu au precizat că mierea este suficientă pentru aproximativ 6.500 de beneficiari. Fiecare persoană are dreptul la două borcane, în greutate totală de o jumătate de kilogram. Produsele de la Uniunea Europeană trebuie distribuite până pe 31 martie.
„A sosit şi mierea. Sunt două borcane pentru fiecare persoană, în greutate totală de o jumătate de kilogram. Avem miere pentru 6.486 de persoane. Fac apel la ceilalţi beneficiari care au ridicat celelalte produse în cursul anului 2013, dar nu au ridicat mierea să vină să ia şi acest produs. Nu înseamnă că produsele se acordă o dată pentru 2013 şi o dată pentru 2014, cum poate unii dintre cetăţeni au înţeles. Cei care au ridicat celelalte produse în 2013 să vină să ridice şi mierea. Acest program de distribuire a produselor de la UE se încheie pe 31 martie.
Pe 15 ianuarie am primit liste suplimentare, în sensul că se referă la anumite persoane nou-intrate în sistem, adică pentru încă 1.436 de şomeri, 88 de persoane cu handicap grav sau accentuat şi 98 de pensionari, în total, 1.622 de persoane. Şi aceste persoane pot să vină să ridice produsele. În prezent, avem în stoc produsele pentru  700 de beneficiari (fiecare persoană primeşte cinci litri de ulei, 17 kilograme de făină, zece kilograme de mălai, două conserve de roşii în bulion, două borcane de zacuscă, două pungi de paste făinoase, trei kilograme de zahăr, trei conserve de carne de porc şi două borcane de miere). În cazul în care vom constata că nu s-a ridicat întreaga cantitate de marfă, suntem obligaţi de legislaţie să o redistribuim cu o lună înainte de a expira valabilitatea produsului. Spre sfârşitul lunii februarie vom face din nou un inventar şi vom vedea ce marfă nu a fost ridicată şi se va proceda la redistribuirea cantităţii rămase aceloraşi categorii prevăzute de HG nr. 600. Pentru miere avem certificate de însoţire a mărfii, avem aceste documente pe care ne obligă legea să le solicităm la primirea mărfii; şi certificate de conformitate şi de calitate. Nici nu o puteam primi fără aceste documente“, a precizat Alina Toader, reprezentant al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS