30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul corupţiei de la ASF: Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac rămân în arest, iar Radu Mustăţea nu poate părăsi ţara

Dosarul corupţiei de la ASF: Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac rămân în arest, iar Radu Mustăţea nu poate părăsi ţara

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul de conducere al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv în dosarul ASF-Carpatica, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins astăzi recursurile formulate de aceştia, informează Agerpres.ro. Tot astăzi, CAB a respins recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) faţă de decizia instanţei inferioare în cazul lui Radu Mustăţea, preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, care a primit interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Decizia CAB este definitivă.

Ilie Carabulea a susţinut în faţa judecătorilor că este nevinovat deoarece faptele de care este acuzat nu există. Potrivit acestuia, Carpatica Asig a avut o evoluţie pozitivă începând cu 2011 şi că nu putea fi vorba despre o asociere în vederea comiterii de infracţiuni întrucât era o asociere comercială. Referitor la maşina dată lui Marian Mîrzac, omul de afaceri a precizat că acesta a primit-o pe vremea când era manager general la firma sa, în baza unei decizii a Consiliului de Administraţie. De asemenea, Carabulea a menţionat că nu a primit informaţii de la Marian Mîrzac prin care putea fi pusă „la adăpost” firma controlată de el.

Săptămâna trecută, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, acuzaţi de corupţie în dosarul ASF-Carpatica. Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor DNA faţă de cei doi, însă a respins cererea în cazul lui Radu Mustăţea, preşedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, care a primit interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS