14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Olguţa Vasilescu, "urecheată" de CSM

Craiova: Olguţa Vasilescu, „urecheată” de CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis ieri cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de Tiberiu Hartmann, judecător în cadrul Tribunalului Dolj. Pe 29 octombrie, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a făcut acuzaţii foarte grave la adresa independenţei justiţiei din Craiova. „De la dosarul cu ordonanţa preşedinţială a dispărut înregistrarea şedinţei judecate de judecătorul Hartmann Tiberiu, care înţeleg că joacă fotbal săptămânal cu adjunctul lui Nicolo Napoli (antrenorul FC Universitatea Craiova – n.r.). Noi am solicitat înregistrarea cu susţinerile părţilor pentru a face plângere la CSM şi nu ne-a fost comunicată nici după o săptămână. Neoficial, am aflat că există înregistrări pentru dosarele judecate înainte şi după acest dosar şi că nu există tocmai la acesta”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Este vorba de o reacţie a primarului municipiului Craiova la hotărârea dată de Tribunalul Dolj pe 15 octombrie 2013, când a fost admis apelul declarat de Fotbal Club U Craiova şi s-a dispus reintegrarea reclamantei în Complexul Sportiv „Ion Oblemenco”. Ulterior, pe 30 octombrie, judecătorul Tiberiu Hartmann a formulat către Inspecţia Judiciară a CSM o cerere de apărare a reputaţiei profesionale, rezultatul verificărilor în acest caz fiind formulat ieri.

Inspectorii judiciari au constatat că declaraţiile făcute de primarul municipiului Craiova şi preluate în articolele publicate în cotidienele locale reprezintă un punct de vedere partinic, o interpretare subiectivă a situaţiei de fapt, determinată de împrejurarea că soluţia pronunţată de instanţa nu a fost favorabilă intimaţilor pârâţi. „Faptul că sentinţa menţionată nu a fost favorabila părţilor pârâte nu înseamnă că a fost pronunţată în afara legii sau ca urmare a unui interes personal al judecătorului în cauză”, a precizat Inspecţia Judiciară. Luând în considerare toate aspectele prezentate în raportul Inspecţiei Judiciare, Plenul CSM a reţinut că „afirmaţiile doamnei Lia Olguţa Vasilescu, primar al municipiului Craiova, preluate de către mass media, prin natura şi impactul lor asupra opiniei publice, au afectat reputaţia profesională a domnului Hartmann Tiberiu-Ioan – judecător în cadrul Tribunalul Dolj”. Plenul Consiliului a decis că cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul Hartmann Tiberiu-Ioan este întemeiată şi a procedat la admiterea acesteia.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS