30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEugen Brădean, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Mită la Hidroelectrica"

Eugen Brădean, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Mită la Hidroelectrica”

Fostul director al Hidroelectrica, Eugen Brădean, a fost condamnat astăzi la trei ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de trafic de influenţă, informează b1.ro. Brădean se afla în arest preventiv şi a fost pus în libertate după ce magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au luat hotărârea. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacă cu apel.

În dosarul mitei de la Hidroelectrica au fost arestaţi Ioan Mihăilă şi Eugen Brădean, acuzaţi de dare de mită şi, respectiv, complicitate la luare şi dare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Mihăilă, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie a promis unui alt membru din acelaşi Consiliu, denunţător în cauză, 1,4 milioane de euro pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea de către Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice către o anumită societate comercială din România, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei, aproximativ 262.980.000 de euro), ceea ce reprezentau condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.

Denunţătorul acestei mite a fost Remus Vulpescu, consilier în cabinetul ministrului Chiţoiu. Acesta a fost abordat de Brădean, fiindu-i propus ca în schimbul sumei de 500.000 – 1.000.000 Euro, să fie de acord ca Hidroelectrica să încheie trei contracte bilaterale, fiecare pe o perioadă de patru ani, cu o societate comercială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS