21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZegrean: Legi sau ordonanţe ale Guvernului despre accize sau taxe pot fi contestate la CCR

Zegrean: Legi sau ordonanţe ale Guvernului despre accize sau taxe pot fi contestate la CCR

Preşedintele Curţii Constituţionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, afirmă într-un interviu acordat agenţiei Agerpres că la Curte pot fi contestate legi sau ordonanţe ale Guvernului în care este vorba de accize sau taxe pe care cineva le considera neconstitutionale. Şeful CCR spune că instituţia pe care o conduce nu face decât să verifice dacă actele normative respectă Legea fundamentală.

„In rest, dacă legile fac bine sau fac rău populaţiei nu este problema noastră şi lucrul acesta as vrea să se înţeleagă, pentru că mulţi ne învinuiesc pe noi pentru legile care se adopta”, subliniaza Zegrean, citat şi de HotNews.

Intrebat daca simte ca institutia este pusa la mijloc intre Guvern si Presedintie, Zegrean a raspuns: „Nu este prinsa la mijloc intre Guvern si Presedintie, nici macar ca situare teritoriala. Nu, nu avem aceasta senzatie, nu am avut niciodata senzatia ca suntem prinsi la mijloc sau ca suntem prinsi in brate de cineva.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS