17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNA recomandă televiziunilor să evite difuzarea imaginilor violente cu maidanezi

CNA recomandă televiziunilor să evite difuzarea imaginilor violente cu maidanezi

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de astăzi, să transmită o recomandare televiziunilor pentru ca, în reflectarea cazului lui Ionuţ Anghel şi al câinilor comunitari, să evite difuzarea în mod repetat a imaginilor violente, care pot avea un puternic impact emoţional asupra telespectatorilor, informează Mediafax.ro.

CNA a avut pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi subiectul reflectării la posturile TV a decesului lui Ionuţ Anghel, copilul care ar fi decedat în urma rănilor provocate de muşcăturile unor câini comunitari. Potrivit Laurei Georgescu, preşedintele CNA, Consiliul a primit peste o mie de reclamaţii de la diverse persoane privind modul în care a fost tratat acest subiect de radiodifuzori.

„Avem peste o mie de reclamaţii legate de trei aspecte. În primul rând, difuzarea în buclă, neîncetat, chiar la emisiunile de dezbateri şi la ştiri, a imaginilor cu câini comunitari alergaţi cu laţuri de către hingheri, prinşi şi traşi, cu scâncete, cu sunet, fără sunet în alte cazuri. Al doilea aspect se referă la faptul că moartea copilului a fost ilustrată nejurnalistic, adică s-au făcut presiuni mediatice folosindu-se imaginea vie a copilului de la vârste fragede, tocmai pentru a impresiona opinia publică să se revolte împotriva câinilor comunitari”, a explicat Laura Georgescu.

Ea a mai spus că un alt aspect regăsit în reclamaţiile primite de CNA se referă la faptul că radiodifuzorii nu ar fi spus adevărul când au abordat subiectul privind decesul lui Ionuţ Anghel, întrucât iniţial s-a spus că moartea s-a produs la cinci minute de la dispariţia copilului, apoi la 45 de minute, apoi la două ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS