7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria ne dă dreptate?!

Primăria ne dă dreptate?!

Primăria Craiova a dat ieri publicităţii un drept la replică la articolul publicat de GdS pe 20 august sub titlul „Megalicitaţia primăriei, cadou pentru vicepremierul Dragnea?“. Dreptul la replică aduce informaţii de interes public pe care şi GdS le solicitase Primăriei Craiova anterior redactării şi publicării articolului, solicitare căreia municipalitatea nu i-a dat curs în timp util, aşa cum procedează, de altfel, cu toate cererile de informaţii publice formulate de Gazeta de Sud. În respectivul articol, GdS prezenta starea de fapt a licitaţiei în valoare de 15 milioane de euro organizată de primărie pentru atribuirea contractului de reabilitare a străzilor Caracal, Bariera Vâlcii şi Râului. Scriam în articol că una dintre firmele participante, Erpia, a fost descalificată din competiţie şi că a contestat decizia primăriei, precum şi faptul că o asociere de firme, al cărei lider este o societate comercială despre care presa a scris că este apropiată de vicepremierul Liviu Dragnea este la un pas să câştige contractul. Documentul prezentat de primărie confirmă cele scrise de GdS şi aduce chiar informaţii în plus. Din respect pentru opinia publică şi pentru a dovedi buna credinţă faţă de orice demers de informare despre lucrurile de interes public, vă prezentăm integral dreptul la replică.
GdS

 

Drept la replică

Referitor la articolul apărut în Gazeta de Sud, în data de 20.08.2013:
Deschiderea ofertelor depuse pentru procedura de atribuire a contractului de achiziție publică: „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relația Nord-Sud-Est a Polului de Creștere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova (execuție)” a avut loc în data de 09.04.2013, orele 12:00.
Au fost depuse 12 oferte, din care 11 în asociere (3-4 operatori economici).
Este normal ca la numărul de oferte depuse şi complexitatea lucrărilor, autoritatea contractantă să acorde o atenţie deosebită evaluării si analizării acestora, ca atare perioada de timp până la finalizarea evaluării să fie mai lungă.
Din cele 12 oferte depuse, au fost declarate admisibile şi înscrise în etapa finală de licitaţie electronică 6 oferte, clasamentul acestora înaintea etapei finale fiind următorul:
În urma etapei finale de licitaţie electronică, clasamentul s-a modificat astfel:

Tabel 1

Conform prevederilor art. 202 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2006 şi art. 36^1 alin. (2) din H.G. nr. 925/2006, s-a solicitat justificarea preţurilor, iar în urma analizării răspunsurilor s-au constatat următoarele:

Tabel 2

1. Asocierea SC KIAT GROUP CONSTRUCT SRL şi SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SRL nu a răspuns în termenul stabilit la solicitarea autorităţii contractante;
2. Asocierea SC ERPIA S.A., SC VICEXPERT SRL şi SC PADRINO SRL nu a justificat preţul aparent neobişnuit de scăzut (a scăzut preţurile cu cca 50% din oferta iniţiala) şi a modificat propunerea tehnică iniţială, prin reducerea consumurilor cu forţa de muncă şi modificarea reţetelor mixturilor asfaltice, la o calitate inferioară celei impuse prin caietul de sarcini, conform legii.
Datorită acestor aspecte constatate, oferta Asocierii SC ERPIA S.A., SC VICEXPERT SRL şi SC PADRINO SRL a fost declarată inacceptabilă şi neconformă, fiind respinsă.
Urmare a comunicării rezultatului procedurii, SC ERPIA SA a contestat la CNSC rezultatul procedurii, iar in acest context, autoritatea contractantă a transmis punctul de vedere însoţit de dosarul achiziţiei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în vederea soluţionării acesteia.
3. Asocierea SC GRANT CPC SRL şi SC DOMARCONS SRL, precum şi Asocierea SC VIAROM CONSTRUCT S.A., SC VECTRA SERVICE SRL, SC ACVATOT SRL şi SC TRIUMF GARDENING SRL nu au răspuns solicitării autorităţii contractante.
4. Ceilalţi 2 ofertanţi au răspuns conform termenelor şi cerinţelor autorităţii contractante şi a legislaţiei în vigoare.
Din punctul de vedere al autorităţii contactante, procedura de atribuire a contractului de achiziție publică: „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relaţia Nord-Sud-Est a Polului de Creștere Craiova, în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova (execuție)“ în cadrul Proiectului „Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de nord-vest a polului de creștere Craiova în vederea fluidizării traficului în Zona Metropolitană Craiova, a respectat întrutotul legislaţia în vigoare și apreciem articolul, apărut în Gazeta de Sud în data de 20.08.2013, ca fiind tendenţios, părtinitor şi speculativ, aşa cum ne-am obişnuit.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS