21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoeții Nicolae Coande și Peter Sragher, la Viena

Poeții Nicolae Coande și Peter Sragher, la Viena

Poeții Nicolae Coande și Peter Sragher vor participa la invitaţia poetului englez Peter Waugh la „4. Festival Internațional de poezie «Depărtările Dunării»“, care se desfășoară pe 24 și 25 august în localitatea Höflein an der Donau, de lângă Viena. Evenimentul cultural este cu atât mai important cu cât asociația creată și condusă de către poetul englez la Viena – Labyrinth – Asociația Poeților de limbă engleză din Viena – împlinește 20 de ani de eforturi, pentru a uni oamenii prin poezie. La manifestare vor participa atât poeți din străinătate, precum Katarzyna Bazarnik, Marian Bednarek și Zenon Fajfer (Polonia), Anton Kodlin (Germania), Anna Lombardo (Italia) și Milan Richter (Slovacia), cât şi iubitori austrieci ai versurilor, Bernhard Widder, Dieter Berdel, Christine Huber și Hanane Aad.
Evenimentul se va bucura şi de o expoziție de poezie vizuală a scriitorilor Bednarek, Berdel, Fajfer-Bazarnik, Katt, Kodlin, Waugh și Zeitstein. Nici muzica nu va lipsi din acest decor al poeziei, Walter Baco, Michael Fischer, Sandro Miori, Sainkho Namtchylak și Mike Scharf vor umple de sunete festivalul.  
Evenimentul este susți­nut de Ministerul Învăță­mân­tului, Culturii și Artei din Austria şi de Asociația scriitorilor GAV, Kultur Niderösterreich.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS