7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn puternic taifun a lovit Filipine

Un puternic taifun a lovit Filipine

Un puternic taifun, Utor, a ajuns luni dimineaţă pe coastele statului Filipine, cel mai violent din acest sezon care loveşte arhipelagul, iar 23 de persoane au fost date dispărute, transmit AFP şi AP, citate de Agerpres.

Dispăruţii sunt cu toţii pescari plecaţi în acest weekend în largul coastei insulei principale, Luzon, care a fost măturată de taifun, a indicat şeful agenţiei pentru catastrofe naturale.
Taifunul Utor este însoţit de ploi torenţiale şi vânturi de până la 200 de km pe oră. În cursul dimineţii, taifunul se afla deasupra proviniciei Nueva Vizcaya şi urmează să se îndrepte spre Marea Chinei Meridioanele în cursul zilei, pentru a ajunge miercuri în regiunea Guangdong din China.
Ploi puternice s-au abătut asupra capitalei, Manila, la 250 de km spre sud, însă nu au fost înregistrate inundaţii. Majoritatea şcolilor din oraş vor rămâne totuşi închise luni. Cursurile au fost suspendate de altfel în toate localităţile aflate în calea taifunului, iar mai multe zboruri interne au fost anulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS