10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul deputat Mihail Boldea rămâne în arest preventiv

Fostul deputat Mihail Boldea rămâne în arest preventiv

Fostul deputat Mihail Boldea rămâne în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării cu interdicţia de a părăsi ţara, informează Agerpres.ro. Mihail Boldea, aflat în detenţie preventivă de peste un an pentru mai multe fraude imobiliare, a acuzat probleme de sănătate în luna mai şi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi.

La data de 25 iulie 2013, Curtea de Apel Iaşi a hotărât pentru a treia oară judecarea lui Boldea în libertate, dar cu interdicţie a părăsi ţara. Hotărârea a fost atacată cu recurs de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la instanţa supremă, care a admis astăzi acţiunea, astfel că fostul deputat rămâne în arest. Decizia ÎCCJ este definitivă.

ÎCCJ a decis în septembrie anul trecut declinarea dosarului în care Mihail Boldea este judecat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals către Curtea de Apel Galaţi, după ce inculpatul şi-a dat demisia din Parlament. Fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată în iunie 2012 de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi sub acuzaţia că este liderul unei grupări care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea au mai fost trimişi în judecată alţi 18 inculpaţi toţi făcând parte, potrivit procurorilor, dintr-un grup infracţional organizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS