17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncasări record la staţiunea Săcelu

Încasări record la staţiunea Săcelu

Staţiunea gorjeană Săcelu a avut numai în luna iulie încasări care echivalează cu profitul de pe întreg sezonul trecut. Baza de tratament, bazinele şi plaja au fost preluate de la 1 iulie de către Medserv Min, societate la care acţionar este Complexul Energetic Oltenia. Până la data respectivă, baza era administrată independent în cadrul companiei şi beneficia anual de un buget. Din cauza rezultatelor economice foarte slabe, conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis înlocuirea vechilor şefi ai bazei şi a dispus un control, care a scos în evidenţă o serie de nereguli legate de proasta gestionare a infrastructurii şi de risipirea resurselor financiare. În acest sens au fost depuse mai multe plângeri penale, care sunt acum în atenţia poliţiştilor şi procurorilor gorjeni.

Încasări
de 120.000 de lei  

Imediat după schimbarea administratorului, s-a trecut la amenajarea unei noi plaje la bazinele cu nămol. De la 1 iulie şi până în prezent, numai din încasarea taxei de intrare a fost obţinută suma de 120.000 de lei. Într-o singură zi, peste 2.500 de persoane au fost prezente la bazinele de la Săcelu. „De la 1 iulie am preluat baza şi de când a fost modernizată plaja oamenii au început să vină în număr mare. Condiţiile sunt mult mai bune, am cumpărat o sută de şezlonguri. Taxa de intrare pentru adulţi este şapte lei, trei lei pentru copii şi cinci lei pentru un şezlong. Am scos 120.000 de lei numai din bilete, 550.000 de lei din cazările la hotel şi 15.000 de lei din cabinetul medical. În zilele în care am avut peste 2.000 de oameni, am lăsat şi accesul liber pentru că nu mai aveai loc unde să pui prosopul. După ce vom mai realiza câteva investiţii, vom solicita, alături de autorităţile locale şi judeţene, ca Săcelu să primească statutul de staţiune balneo. Pe plajă avem un punct medical unde se măsoară gratuit greutatea, înălţimea şi tensiunea şi se acordă asistenţă în caz de nevoie“, a declarat Valentin Mogoe, directorul Medserv Min.

Cabinet medical la Rânca

Directorul Medserv Min a declarat că intenţionează să deschidă un cabinet medical permanent la Rânca. Serviciul respectiv va fi dotat şi cu o ambulanţă. Valentin Mogoe a purtat discuţii cu şefii Salvamont, iar unitatea medicală permanentă este una din condiţiile pentru ca zona Rânca să primească statutul de staţiune turistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS