11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate19 pompieri morţi în lupta cu flăcările

19 pompieri morţi în lupta cu flăcările

Cel puţin 19 pompieri au murit duminică în timp ce luptau împotriva unui incendiu în Arizona (sud-vestul Statelor Unite), a anunţat biroul şerifului comitatului Yavapai, citat de AFP.
Pompierii au fost ucişi în timp ce încercau să stingă focul de pe dealurile din Yarnell, la circa 120 km nord-vest de Phoenix, a precizat purtătorul de cuvânt, Steve Skurga, fără a oferi alte detalii.
Incendiul, care cuprinde 400 – 500 de hectare şi se deplasează rapid, potrivit site-ului de ştiri Arizona Republic, nu era controlat în noaptea de duminică spre luni.
Rezidenţii din zonele Yarnell Hill şi Peeples Valley erau în curs de evacuare. Aproximativ 250 de locuinţe riscă să fie distruse, respectiv jumătate din micul oraşel Yarnell, potrivit autorităţilor.
Dacă incendiul în sine nu este excepţional, numărul pompierilor ucişi este cel mai mare în cazul unui incendiu de pădure din 1933 şi cel mai grav de la atentatele din 11 septembrie 2001 împotriva turnurilor gemene World Trade Center din New York, când 340 de pompieri şi-au pierdut viaţa.
Incendiul din Yarnell este cel mai grav dintr-o serie de incendii de pădure cu care se confruntă în prezent Arizona. În urmă cu două săptămâni, în statul vecin Colorado, un incendiu de pădure a ucis două persoane şi a distrus 360 de case.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS