7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Bulgaria adoptă măsuri de reducere a preţurilor la energie

Bulgaria adoptă măsuri de reducere a preţurilor la energie

Parlamentul bulgar a adoptat azi amendamente la legea privind energia pentru a permite o reducere a preţurilor la energia electrică, în special pentru gospodării, preţuri care alimentează tulburările sociale din ţară, informează Agerpres. Valoarea facturilor la energie electrică în luna ianuarie a provocat demonstraţii masive în ţară împotriva sărăciei, care au condus la demisia guvernului conservator a lui Boiko Borisov.

Noile preţuri care ar urma să intre în vigoare în iulie ar putea fi şi mai ridicate şi riscă să alimenteze tensiunile sociale existente, mii de protestatari cerând de 15 zile demisia noului guvern, aflat în fruntea ţării de o lună. „Modificările asigură un preţ suportabil pentru consumatori”, a afirmat în parlament ministrul economiei şi energiei, Dragomir Stoinev, experţii estimând că ar fi posibilă o reducere cu 5%. O scădere a preţurilor ar încuraja de asemenea exporturile de energie, a adăugat el.

Mai multe asociaţii din industrie au protestat împotriva amendamentelor la lege, reproşând guvernului că le face să plătească pentru reducerea preţurilor la electricitate pentru gospodării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS