10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Evenimentele pregătite în această săptămână pentru craioveni le sunt dedicate, în principal, iubitorilor de spectacole de teatru şi melomanilor. În această seară, spre exemplu, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ se joacă „Idolul şi Ion Anapoda“, o piesă a Teatrului Naţional Bucureşti. Comedia amară a lui G.M. Zamfirescu se bucură de o distribuţie excepţională. Amintim numele lui Dan Puric şi Ileana Stana-Ionescu.
Un eveniment de o importanţă majoră pentru mediul de afaceri din regiune debutează mâine: ediţia a doua a Forumului Economic Regional Oltenia, organizat de Fundaţia „Constantin Popeci“, cu sprijinul Universităţii din Craiova, al Consiliului Judeţean Dolj şi al Primăriei Municipiului Craiova. Evenimentul se desfăşoară pe parcursul a două zile şi va fi onorat de 12 ambasadori din: Ungaria, Chile, Vietnam, Croaţia, Bosnia, Austria, Pakistan, Macedonia, Malaiezia, Moldova, Danemarca şi Belgia. De asemenea, sunt aşteptate la FERO personalităţi marcante ale României: guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, premierul Victor Ponta, comisarul european Dacian Cioloş, precum şi mulţi miniştri şi secretari de stat.
Naţionalul craiovean este gazdă şi mâine seară pentru spectacolul „Scripcarul pe acoperiş“, un musical al Teatrului Regina Maria din Oradea, nominalizat la două premii UNITER. Peste 60 de oameni cântă şi dansează, acompaniaţi de o orchestră spectaculoasă: Hakeshet Klezmer Band, sub conducerea lui Ari Nagy Sandor. Un eveniment de încercat.
Ajungem la seara de miercuri, acompaniată, ca întotdeauna, de muzica live din Cafe Play. În această săptămână, invitată este Alina Manole, care va susţine un concert sub genericul „Dragoste în 3“, de la ora 21.00.
Joi avem seară de operă. Teatrul Liric prezintă, de la 19.00, spectacolul „Lucia di Lammermoor“, de Gaetano Donizetti, în regia artistică a Arabelei Tănase. Scenografia este semnată de Răsvan Drăgănescu, iar coregrafia îi aparţine lui Emilian Barteş.
Vineri, filarmonica vă invită la o seară Beethoven, tot de la ora 19.00. Dirijorul concertului este Alexandru Ganea, iar în postura de solist se va afla pianistul Csiky Boldizsar.
Weekendul vine cu un spectacol pentru cei mici, prezentat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ – „Fantezii pentru copii“. Prichindeii îl pot viziona la Teatrul „Elena Teodorini“, de la ora 12.00.
Seara de sâmbătă, dar şi cea de duminică sunt rezervate pentru o nouă piesă montată la TNC. De la 18.30, în aceste două zile vor avea loc primele reprezentaţii ale spectacolului „Ultimul amant fierbinte“, o comedie de Neil Simon, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuţie fac parte Adrian Andone, Geni Macsim, Iulia Colan şi Gabriela Baciu.
Vizionare plăcută şi o săptămână frumoasă!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS