10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Gorila Joe

20.30 – Antena 1

Distribuţia: Bill Paxton, Charlize Theron, Rade Serbedzija
Regia: Ron Underwood
Aventură – 1998

Remake al clasicului „Mighty Joe Young“ din 1949, povestea unei prietenii extraordinare dintre o fată orfană şi o gorilă tanzaniană care cresc împreună într-o fermă din inima Africii, dar au apoi de înfruntat pericolele „junglei umane“ din Los Angeles.
Jill Young (Charlize Theron) a crescut într-o fermă africană, avându-l ca prieten de joacă pe Joe, o gorilă de dimensiuni impresionante. Jill însă e mai puţin impresionată de faptul că Joe măsoară 4 metri şi jumătate înălţime, cât de resursele lui de afecţiune şi înţelegere, de comportamentul aproape uman. Din păcate, adus în civilizaţie, Joe are toate motivele să înceapă să antipatizeze rasa umană.
Pentru a-l salva de braconierii care îl urmăresc cu o agresivitate crescută, Jill şi Gregg (Bill Paxton), un zoolog venit în cercetare în Africa, decid să-l ducă pe Joe într-o rezervaţie din California. Dar nici acolo nu e în siguranţă pentru multă vreme. Devenit acum celebru, Joe reprezintă o pradă de o valoare substanţială pe piaţa neagră a traficului de specii pe cale de dispariţie. Simţindu-se tot mai derutat şi mai ameninţat în lumea creată de om, Joe fuge din captivitate, stârnind panică şi haos în Los Angeles. În cele din urmă, Joe însuşi dă dovadă de o emoţionantă generozitate, demonstrând tuturor că şi în pieptul unei gorile uriaşe poate să bată o inimă nobilă şi plină de curaj. Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 7,6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS