10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinul riscă să devină un focar de infecţie

Severinul riscă să devină un focar de infecţie

Lipsa banilor îi aduce pe oameni în situaţia de a acumula numeroase facturi neplătite, iar de cele mai multe ori acest lucru are repercusiuni serioase. În Drobeta Turnu Severin, 32 de asociaţii de proprietari au rămas cu gunoiul neridicat, din cauza debitelor către societatea de salubritate. Debitele au atins sume record, iar reprezentanţii firmei spun că gunoiul nu va fi luat până când rău-platnicii nu vor achita măcar o parte din bani.
Maşinile de la Salubritate nu au mai trecut pe unele străzi de mai mult de zece zile, iar gunoiul se revarsă din containere pe trotuar. Datoriile asociaţiilor de proprietari au ajuns la suma de 18 miliarde de lei vechi, facturile pentru ridicarea gunoiului fiind neplătite de peste de trei luni.
„Am luat măsura sistării ridicării gunoiului din cauza faptului că cele 32 de asociaţii de proprietari nu au mai plătit facturile către societatea noastră de mai bine de trei luni. Nu ne dorim să îi constrângem, însă, aşa cum bine se ştie, toţi trecem printr-o perioadă economică dificilă şi orice factură neplătită reprezintă o problemă pentru noi. Datoriile depăşesc deja 18 miliarde de lei vechi“, a declarat Constantin Traşcă, reprezentant al firmei de salubritate.
Cetăţenii recunosc că nu au achitat facturile la întreţinere de luni bune, dar lipsa banilor îi pune în imposibilitate de a fi la zi cu plăţile.
„La cât de rău o ducem de peste un an, chiar nu avem de unde să plătim facturile la zi. Mai achităm şi noi câte 100 de lei pe lună, mai mult nu putem, pentru că nu este doar factura la întreţinere de plătit, mai sunt multe altele, şi dintr-un salariu de 800 de lei pe lună, cu doi copii la şcoală, chiar nu avem cum. Până la urmă, o să vină şi o să ridice gunoiul, că doar nu o să îl lase să inunde strada?!“, a spus un severinean.
Reprezentanţii firmei de salubritate spun că au luat această măsură pentru a determina asociaţiile să plătească măcar o parte din datorii, deoarece şi firma trece printr-o situaţie financiară dificilă, iar în ultima lună s-au făcut restructurări de personal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS