10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElixirul sănătăţii

Elixirul sănătăţii

Papaya este un fruct exotic care dispune de numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, el contribuind la scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare, cardiace, a diabetului şi a multor altor afecţiuni, relatează lastampa.it. Cel puţin acesta este rezultatul unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Karachi, Pakistan. Studiul realizat de Mariam Naseem şi Muhammad Kamran Nasir s-a focalizat pe seminţele de papaya, care sunt considerate bogate în flavonoide şi polifenoli – cunoscute substanţe cu proprietăţi antioxidante – care, printre altele, asigură o protecţie împotriva infecţiilor bacteriene. Potrivit autorilor, substanţele conţinute în papaya previn afecţiunile renale şi pot elibera intestinul de germeni. De exemplu, oamenii de ştiinţă au afirmat că în Nigeria a fost posibil ca 76,7 la sută dintre copii să fie vindecaţi de viermi şi bacterii nocive intestinale.
Seminţele de papaya şi proprietăţile lor sunt cunoscute de ceva timp în Japonia, unde se consideră că aceste seminţe pot să protejeze ficatul împotriva bolilor. În plus,  Naseem afirmă că seminţele pot fi consumate cu lapte pentru a evita maladii precum tifosul şi pentru a trata hemoroizii. De asemenea,  Naseem afirmă că seminţele de papaya conţin şi un amestec special care reduce riscul de formare a tumorilor. Însă papaya nu are doar un conţinut bogat în  flavonoide, ci, în acelaşi timp, este bogată în vitamina C, magneziu, potasiu, fier şi tiamină, după cum a explicat  Muhammad Kamran Nasir, coautor al studiului.
În acelaşi timp, „papaina“, o enzimă conţinută în papaya, este folositoare împotriva tulburărilor de digestie şi, în general, împotriva afecţiunilor aparatului gastric. Combinaţia tuturor acestor substanţe benefice reprezintă un amestec perfect pentru a scăpa de kilogramele în plus, pentru a controla sau trata boli precum diabetul, cancerul sau hipertensiunea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS