10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul municipal, undă verde de la consilierii locali

Spitalul municipal, undă verde de la consilierii locali

Consiliul Local Craiova a dat undă verde construirii unui spital municipal într-o zonă fără apă şi canalizare

Consiliul Local Craiova, întrunit vineri în şedinţă extraordinară, a votat în unanimitate ca municipalitatea să-şi ia înapoi terenul din Valea Şarpelui. Cele aproape şapte hectare de pământ, situate între Cimitirul Nord şi Tancodrom, pe locaţia fostei gropi de gunoi din zona de nord a oraşului, fusese concesionat anul trecut către SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, în vederea amenajării unui nou târg. Primăria şi-a luat acum terenul înapoi pentru a face pe el noua clădire a Spitalului Municipal „Filantropia“.

Utilităţi, doar cu costuri mari

Construirea unui spital în Valea Şarpelui a stârnit controverse, nu doar din cauza locaţiei – între un cimitir, o linie ferată uzinală şi un poligon militar de instrucţie pentru tancuri -, ci şi din cauza lipsei utilităţilor (apă şi canalizare) în acea zonă. De altfel, consilierul local Gheorghe Albăstroiu, care lucrează ca şef serviciu în cadrul Companiei de Apă „Oltenia“, a atras atenţia executivului local în şedinţa de joi a Comisiei de Urbanism că terenul din Valea Şarpelui nu are nici alimentare cu apă şi nici canalizare, iar şansele să aibă aceste utilităţi sunt foarte mici.
„Dacă pentru apă curentă în această zonă ar mai fi soluţii, construirea unei canalizări s-ar putea face doar cu costuri enorme, ce ar putea ajunge la jumătate din valoarea spitalului“, a menţionat Albăstroiu.
Viceprimarul Cristina Calangiu a menţionat însă, în şedinţa de vineri a Consiliului Local Craiova, că nu există probleme insurmontabile în construirea acestui spital.
„Vizavi de destinaţia acestui teren, care este pentru construirea noii clădiri a Spitalului Municipal «Filantropia», s-au iscat mai multe discuţii în Craiova. Vreau să vă spun că în studiul de fezabilitate se vor studia şi lămuri toate problemele legate de apă şi de canalizare, despre care noi avem deja o idee, pentru că ne-am informat la Compania de Apă şi există soluţii pentru ambele probleme“, a spus Calangiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS