5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarack Obama, reales în funcţia de preşedinte al Statelor Unite

Barack Obama, reales în funcţia de preşedinte al Statelor Unite

Democratul Barack Obama a fost reales ieri preşedinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), pentru un al doilea mandat până în 2016, informează Agerpres.ro citând presa internaţională. Rezultatele anunţate se bazează pe estimările făcute de principalele televiziuni americane. Obama a obţinut numărul de electori necesari pentru victorie, după ce s-a impus în mai multe state importante, printre care Ohio şi Michigan.

La puţin timp după anunţul privind realegerea sa la Casa Albă, Barack Obama le-a mulţumit susţinătorilor săi postând mesajul „Totul s-a întâmplat datorită vouă. Mulţumesc” pe contul său de Twitter.

Potrivit Associated Press, contracandidatul lui Barack Obama, republicanul Mitt Romney l-a felicitat telefonic pe preşedintele în exerciţiu pentru victoria în alegerile prezidenţiale din SUA. ”I-am telefonat preşedintelui Obama pentru a-l felicita pentru victoria sa. Este o perioadă de mari provocări pentru America şi mă rog ca preşedintele să aibă succes în ghidarea naţiunii noastre. Am dat totul în această campanie”, a declarat Romney, în faţa simpatizanţilor săi reuniţi la Boston.

Este a doua oară când un democrat este reales la Casa Albă după cel de-al Doilea Război Mondial, primul fiind Bill Clinton, în anii 1990.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS