7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTelenovelă oltenească, turnată la Maternitate

Telenovelă oltenească, turnată la Maternitate

O femeie din Craiova a creat un adevărat scandal marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce a pretins că a născut şi că i-a dispărut copilul

Pe culoarele Maternităţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova s-a turnat marţi o adevărată telenovelă, cu un scenariu desprins parcă din filmele sud-americane, dar adaptat la realităţile din sistemul sanitar românesc. Actori au fost din belşug şi ei parte a unui scenariu bine gândit la prima vedere: poliţişti alarmaţi, cadre medicale nedumerite, familie nervoasă şi pusă pe harţă. Subiectul: un nou-născut dispărut din spital. O reţetă simplă, care poate naşte oricând unui scandal monstruos. Regizorul: o tânără din Craiova, care s-a dat însărcinată în faţa partenerului de viaţă şi care trebuia să găsească ulterior o explicaţie privind lipsa copilului. Şi a găsit-o, mizând pe credibilitatea familiei. Nu i-a convins însă şi pe medici, iar adevărul a ieşit până la urmă la iveală. După ore de parlamentări, medicii, ajutaţi şi de poliţişti, au făcut familia să înţeleagă că totul nu a fost decât o minciună şi că presupusul copil nu a existat, fiind doar o invenţie a femeii.
Prof. dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean Craiova, a relatat scenariul urzit de tânără. „Femeia a spus familiei că a născut, iar aceasta a venit să vadă copilul. A dat chiar şi date că ar fi fost în sala de naştere, că a născut un copil mort, care a dispărut ulterior din spital. O minciună. Ea a spus familiei că este însărcinată şi era normal ca sarcina să aibă şi o finalitate. Logic că trebuia să apară şi copilul, că doar nu pleca de la noi cu barza. Văzând poate pe la TV că în spitale se întâmplă fel de fel de lucruri, a încercat să ţeasă o poveste pe care, dacă o spui oricui, pare credibilă. Dispariţia unui copil este un caz grav, creează tensiune, pune oamenii pe drumuri. Nimeni nu înţelegea de ce nu apare copilul mort. Am chemat poliţia să liniştească familia şi să elucideze cazul, iar până la urmă minciuna a ieşit la iveală“, a povestit prof. dr. Nicolae Cernea. Medicul a mai precizat că femeia nu avea nici un document care să ateste că ar fi fost în spital, iar din sistemul electronic nu rezulta ca fiind internată la Maternitate în ultimii patru ani.

Poliţia a demontat scenariul

Chemată la faţa locului, poliţia a fost nevoită să facă cercetări. „Din verificările noastre, s-a constatat că o persoană de sex feminin a încercat să-şi inducă în eroare partenerul de viaţă că este gravidă, cu intenţia de a-l grăbi să-i devină soţie. Cum nu prea i se vedea burta, femeia a încercat să găsească o soluţie de a-l păcăli pe partener, neinspirată, după cele întâmplate“, a precizat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Femeia a avut şi ghinion, pentru că întâmplător în acea perioadă în spital se afla şi doctorul Mihail Ştefănescu, şeful laboratorului de medicină legală de la IML Craiova. El a fost şi cel care a demontat tot acest scenariu. „Mă aflam la spital pentru o autopsie şi am fost solicitat în urma scandalului de la Maternitate. Nu ştiam exact despre ce e vorba. Am examinat acea femeie şi am constatat că nu era gravidă şi nici nu fusese însărcinată vreodată“, a explicat acesta. „Dumnealui, în calitatea sa de medic legist, a putut da verdictul. Aşa am demontat ca la carte cazul, pentru că în astfel de situaţii numai un medic legist poate să se pronunţe“, a adăugat comisar-şef Adrian Căpraru.
Poliţia susţine că femeia nu poate fi amendată pentru gestul său, „pentru că intenţia de a induce în eroare partenerul nu a produs efecte juridice şi nu putem lua legal măsuri împotriva ei“. Nici pentru că a pus poliţia pe drumuri femeia nu poate fi sancţionată, pentru că sesizarea a venit din partea cadrelor medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS