7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAAN Severin pregăteşte de un an scumpirea gigacaloriei!

RAAN Severin pregăteşte de un an scumpirea gigacaloriei!

Ca şi cum nu ar fi suficiente problemele financiare pe care le au deja severinenii, acum li se mai pregăteşte ceva: RAAN intenţionează să mărească preţul gigacaloriei. Regia a solicitat deja Primăriei Drobeta Turnu Severin creşterea preţului gigacaloriei, iar în prima şedinţă de consiliu local este foarte posibil ca solicitarea să fie luată în discuţie de către aleşii locali.       
Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al RAAN, Carmen Stănescu, a confirmat faptul că regia a solicitat majorarea preţului la gigacalorie şi că aproape în fiecare lună au fost trimise adrese către administraţia locală în vederea majorării preţului la căldură. Unul dintre motivele majorării ar fi sumele uriaşe pe care regia le are de recuperat de la populaţie la plata energiei termice furnizate.  
„Din ianuarie 2012, RAAN a făcut lunar solicitări de mărire a preţului gigacaloriei, fără nici un rezultat. Din această cauză, RAAN suportă începând cu anul 2007 diferenţa de preţ neacordat de către consiliul local, ceea ce a cauzat înregistrarea de pierderi, fără a priva severinenii de confortul căldurii şi al apei calde, chiar dacă populaţia are restanţe foarte mari la plata energiei termice furnizate, care se ridică la aproximativ 29 de milioane de lei. RAAN a întreprins o serie de demersuri pentru recuperarea debitelor restante deţinute de proprietari, la care 95 de asociaţii de proprietari nu au dat curs“, a spus purtătorul de cuvânt al regiei.
Fostul prefect de Mehedinţi, Ion Mîţu, a aflat despre intenţia de a majora preţul gigacaloriei şi spune că singura soluţie pentru stoparea acestui lucru este ca toți cetăţenii să fie solidari. Aşa că s-a gândit la semnarea unei petiţii de către administratori şi locatari, care să fie trimisă către consiliul local.
„Deja RAAN a trimis actele către Primăria Severin pentru a dubla preţul gigacaloriei. Nu este admisibil aşa ceva. Vreau solidaritate din partea administratorilor, care împreună cu cetăţenii să semneze o petiţie către primărie, pentru că dacă se va întâmpla acest lucru, credeţi‑mă, va bloca tot sistemul de căldură şi apă caldă. Oamenii nu pot fi împovăraţi cu asemenea preţuri la gigacalorie. Se ştie că şi pe timpul când eu eram prefect au fost mai multe cazuri în care cei de la RAAN au lăsat oamenii fără căldură în toiul iernii. Nu este posibil aşa ceva, oamenii au datorii la întreţinere, iar majorarea preţului gigacaloriei acum ar duce la un dezastru şi mai mare. Trebuie să facem ceva“, a declarat Ion Mâţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS