5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSergiu Andon, propus să fie dat afară din parlament

Sergiu Andon, propus să fie dat afară din parlament

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon (foto). Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Comisiei, Florin Iordache (PSD). El a precizat că mai trebuie îndeplinit un pas procedural, respectiv votul în plenul Camerei. Comisia Juridică decisese în primăvară că Sergiu Andon (PC) nu se află în situaţie de incompatibilitate.
Ulterior, Consiliul Naţional de Integritate (CNI), în calitatea sa de garant al independenţei operaţionale a Agenţiei Naţionale de Integritate, a solicitat, în mod ferm, parlamentului aplicarea şi respectarea hotărârii instanţei supreme în cazul Andon
În cazul celuilalt deputat incompatibil, Florin Pâslaru de la PSD, Comisia a menţinut ieri decizia luată în primăvară, potrivit căreia acesta nu se află în stare de incompatibilitate. În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS