10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful misiunii FMI s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Şeful misiunii FMI s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de olandezul Erik Jan de Vrijer, s-a întâlnit, azi după-amiază, cu guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, pentru a trece în revistă politicile economice şi monetare şi perspectiva macroeconomică pentru perioada 2012 – 2016, informează Agerpres.
De asemenea, pe agenda discuţiilor care au durat aproximativ o oră şi jumătate s-au aflat şi proiecţia de inflaţie pentru anul 2012 şi situaţia sistemului bancar.
Potrivit unor surse apropiate negocierilor, FMI consideră că este foarte dificil de păstrat un echilibru între asigurarea unei stabilităţi relative a leului şi menţinerea rezervelor valutare ale BNR la un nivel confortabil, care să poată absorbi din efectele unor eventuale şocuri venite din zona euro.
Pe de altă parte, deprecierea leului pune presiune pe inflaţie, iar seceta din agricultură ar putea duce la creşterea preţurilor alimentare astfel încât inflaţia la final de an să depăşească nivelul prognozat de FMI.
Ţinta de inflaţie pentru acest an este de 3,2%.
Discuţiile dintre FMI şi autorităţile române vor continua în această seară cu ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS