10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta, acuzat de un nou plagiat

Ponta, acuzat de un nou plagiat

O nouă sesizare de plagiat împotriva prim-ministrului Victor Ponta a fost depusă ieri-dimineață la Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației, a declarat Gabriela Catană, purtător de cuvânt al instituției. Sesizarea se referă la cărțile: „Răspunderea în dreptul internațional umanitar“ din 2010, semnată de D. Coman și V. Ponta, și la „Curtea penală internațională“ din 2004, semnată de Victor Ponta, potrivit unor surse apropiate situației. Consiliul Național de Etică aflat în subordinea Ministerului Educației și care a decis că Victor Ponta nu a plagiat a primit o nouă sesizare referitoare la „serioase suspiciuni de plagiat“ în două lucrări semnate de prim-ministru. Lucrările trimise spre analiză de această dată sunt:
– D. Coman, V. Ponta. „Răspunderea în dreptul internațional umanitar“. Editura Universul Juridic, 2010.
– V. Ponta. „Curtea penală internațională“. Editura Lumina Lex, 2004.
Una dintre cărțile semnate de Ponta și acuzate acum de plagiat, „Curtea penală internațională“, publicată în 2004, se bazează pe teza sa de doctorat „Curtea Penală Internațională“ cu care a obținut titlul de doctor în 2003.
În particular, în cazul lucrării publicate în 2010, „este remarcabilă prezenţa unor pasaje în care se analizează cazul fostului dictator chilian Augusto Pinochet, la timpul prezent şi chiar la viitor. Este clar că pasajele sunt preluate din opere scrise elaborate înainte de moartea lui Pinochet în decembrie 2006. Apariţia acestor pasaje într-o operă publicată în 2010 este o dovadă incontestabilă nu numai că acele pasaje constituie un plagiat, ci şi că ambii autori, doamna Coman şi domnul Ponta, au copiat în bloc pasaje fără a le citi“, se arată în sesizare
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS