7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePenalităţi pentru Delta

Penalităţi pentru Delta

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este decis să penalizeze firma Delta ACM ‘93 Bucureşti, pentru că n-a terminat la timp lucrările
de reabilitare a mai multor bulevarde şi străzi

Edilul Craiovei a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că va penaliza firma bucureşteană Delta ACM ‘93 pentru fiecare zi de întârziere la lucrările de reabilitare a celor şase bulevarde din municipiu.
„Le-am spus celor de la firma care face asfaltări că le vom percepe penalităţi pentru că n-au terminat lucrarea la termen. Pentru fiecare zi de întârziere li se vor aplica aceste penalităţi“, a declarat primarul municipiului, Lia Olguţa Vasilescu, supărată şi pentru că a fost chemată săptămâna trecută, chipurile, să inaugureze bulevardul Tineretului, fără ca lucrările să fi fost terminate.

Ceva în plus

De fapt, aceste lucrări nu erau terminate nici ieri. Ce-i drept, faţă de ziua de vineri, când fusese la faţa locului primăriţa Craiovei, se mai făcuse câte ceva: găurile din zona unde ar trebui să fie spaţiul verde dintre cele două sensuri de mers fuseseră umplute cu ţărână (că pământ nu i se poate spune), se începuse amplasarea gărduleţului menit să împrejmuiască acest viitor spaţiu verde şi să nu mai permită pietonilor să traverseze pe unde vor. Totodată, fusese turnat asfaltul pe aleea de intrare în blocul 163C. Cam atât… Nu fuseseră nici până ieri trasate marcajele din parcări, în porţiunea dintre bulevardul George Enescu şi Calea Severinului.
Nici bulevardul Olteniei – al cărui termen de execuţie, potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, a expirat pe 29 iunie – nu e încă gata. Unul dintre sensuri este asfaltat integral, în timp ce pe al doilea s-a aşternut stratul final de asfalt pe circa 80% din lungime. Ieri, în jurul orei 14.00, se lucra de zor la asfaltare, în ciuda caniculei, constructorii solicitând inclusiv sprijinul Poliţiei Locale şi al echipajului de Ridicări Auto al RAT Craiova pentru degajarea zonei de lucru de maşinile parcate, ce erau mutate pe străzile lăturalnice. Mai e însă cale lungă până la trasarea marcajelor, a parcărilor şi staţiilor de autobuz. În plus, trebuie finalizat imensul sens giratoriu de la Materna, care e doar în stadiul de… groapă cu borduri.

Nu-i grabă

Nici strada Amaradiei nu e încă finalizată. Spre disperarea pietonilor, mai ales a elevilor care trebuie să meargă la unităţile de învăţământ din zonă, trecerile de pietoni n-au fost încă trasate. În plus, nu a fost pus în funcţiune nici semaforul de la intersecţia cu strada Doljului, astfel că există în continuare tamponări între maşinile care trec prin această intersecţie.
Doar strada Brestei pare să fie terminată. De fapt, e aproape gata, pentru că aici mai trebuie asfaltată doar o porţiune de carosabil, aflată chiar la intersecţia cu strada Pelendava, şi mai trebuie plantaţi câţiva copaci pe trotuare.
În cadrul aceluiaşi proiect cu finanţare europeană, vor mai trebui reabilitate străzile Pelendava (în lungime de 1.180,7 metri) şi Toamnei (1.240,7 metri). Delta ACM, însă, n-are nici un interes să se grăbească. Potrivit contractului semnat cu Primăria Craiova, termenul de execuţie pentru finalizarea tuturor celor şase străzi expiră abia în iulie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS