7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă râuri din judeţul Mehedinţi, sub Cod Portocaliu de inundaţii

Două râuri din judeţul Mehedinţi, sub Cod Portocaliu de inundaţii

Râul Motru şi afluentul său Coşuştea din judeţul Mehedinţi se află, începând de astăzi, de la ora 16:00, până mâine, la ora 14:00, sub avertizare de Cod Portocaliu de inundaţii, potrivit unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor (INHGA). Aceeaşi avertizare de Cod Portocaliu este valabilă şi în cazul râului Teleajen şi al afluentul său Cricovul Sărat din Prahova.

INHGA a precizat că în intervalul amintit se menţine Codul Galben pe râurile din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava (Hunedoara, Caraş Severin şi Timiş), Caraş, Nera, Cerna (Caraş Severin), Jiu şi afluenţii săi din sectorul Iscroni – amonte Podari (Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj), afluenţii din zona de munte ai Argeşului (Argeş, Dâmboviţa), Ialomiţa (Dâmboviţa, Ilfov) şi Prahova (Prahova, Ilfov). În plus, se instituie Cod Galben pe afluenţii din zona de munte ai Oltului superior şi mijlociu, în judeţele Braşov, Sibiu şi Vâlcea.

Potrivit INHGA, pentru bazinele hidrografice menţionate se anticipează scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, râuri necadastrate şi creşteri de debite şi niveluri pe râuri, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS