21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElectroputere, fără Locomotive şi Aparataj

Electroputere, fără Locomotive şi Aparataj

Cele două fabrici vor fi desfiinţate, iar activităţile în care sunt agrenaţi circa 200 de salariaţi ar putea fi preluate de doi investitori români

Electroputere SA Craiova va trece în perioada următoare printr-un nou proces de restructurare, din cauza conjuncturii economice nefavorabile. Societatea a anunţat că în perioada 1 mai – 1 decembrie 2012 va concedia alţi 350 de salariaţi din cauza diminuării comenzilor. Iniţial, 600 de angajaţi ar fi urmat să plece acasă, însă numărul celor disponibilizaţi a rezultat în urma negocierilor cu sindicatul.
Pe de altă parte, surse din societate susţin că diviziile de Locomotive şi Aparataj, unde lucrează circa 200 de oameni, ar urma să fie preluate de doi investitori români.
Pentru Aparataj era vehiculat numele lui Cornel Mondea, implicat acum la Reloc SA şi Softronic SRL, însă fostul director general de la Electroputere a infirmat informaţia.
Fabrica de Locomotive ar urma să fie preluată de Grup Feroviar Român (GFR), companie controlată de Gruia Stoica, om de afaceri român cotat cu o avere de 380-400 de milioane de euro. GFR a fost interesată de preluarea Electroputere în combinaţie cu alte companii înainte de 2007. Înfiinţată în 2001, compania are o cifră anuală de afaceri de 300 de milioane de euro, iar în prezent operează 13.500 de vagoane şi 260 de locomotive. GFR face parte din grupul Grampet, alături de alte firme, cum ar fi Reva Simeria, Remar Paşcani, Turist Semenic sau Poiana Ciucaş.
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) de la Electroputere Craiova, convocată pentru data de 23 aprilie, are pe ordinea de zi desfiinţarea diviziilor VFU (vehicule feroviare şi urbane) şi RMU (reparaţii şi modernizări utilaje). În aceste condiţii, Electroputere SA va rămâne cu cel mult 800 de salariaţi şi cu două fabrici de bază: Tranformatoare (TRAFO) şi Motoare electrice rotative (MER).
Electroputere a primit cele mai mari lovituri la export. „Sunt probleme în ceea ce priveşte relaţiile comerciale cu Grecia şi Siria“, a recunoscut Petre Săbăilă, directorul comercial al firmei. După cum se ştie, UE a impus un embargou economic Siriei din cauza regimului politic din această ţară, iar Grecia a fost nevoită să-şi reducă investiţiile în sectorul energetic ca urmare a crizei severe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS