Animalele craiovenilor, îngrijite de o englezoaică

Autori


În timp ce anual sute de doljeni îşi doresc cu disperare să plece în străinătate în căutarea unui vieţi noi, o englezoaică i-a dat României o şansă. La începutul acestui an, Ruth Osborne a venit să îngrijească animalele de companie ale craiovenilor.

Până la sfârşitul anului trecut, Ruth Osborne a locuit în Birmingham, al doilea oraș ca mărime în Regatul Unit şi unul dintre cele mai populare oraşe după Londra. Pe 8 ianuarie, tânăra de 32 de ani a decis să lase în urmă oraşul său natal, în care locuiesc peste un milion de locuitori, şi a venit în Craiova, ca voluntar la Clinica Veterinară Family Vet, unde lucrează ca asistent veterinar licenţiat. „Prima oară am venit în România în iunie 2011, prin organizaţia «Romania Animal Rescue» (o organizaţie nonguvernamentală din Statele Unite ale Americii, care şi-a concentrat activitatea pe colectarea de fonduri, finanţarea şi organizarea unor campanii de sterilizare, desfăşurate în numeroase oraşe din România, inclusiv în Craiova). Atunci am stat o săptămână în România şi am văzut ce fac cei de la Family Vet“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Ruth Osborne. Ceea ce a determinat-o să vină în Craiova să lucreze ca voluntar este modul în care reprezentanţii clinicii craiovene abordează pacienţii. „Este un loc minunat în care să lucrezi şi sunt fericită că fac parte dintr-o asemenea echipă. Cred că unele clinici din Marea Britanie sunt puţin limitate în ceea ce priveşte modul în care se comportă cu pacienţii şi modul în care acţionează în anumite situaţii. Spun asta referindu-mă la faptul că uneori nu se uită la ceea ce fac şi sunt puţin blocaţi în modul lor de lucru, fără să se gândească dacă felul în care acţionează este cel mai bun“, a adăugat Ruth Osborne.

„Sunt voluntar aici, aşa că folosesc propriile economii pentru a mă finanţa“

Aceasta a explicat că i-a fost destul de greu să plece din Marea Britanie, deoarece a trebuit să-şi lase în urmă familia. Totuşi, consideră că experienţa de care are parte în această perioadă este o oportunitate ce se iveşte o dată în viaţă, astfel că nu o putea rata. „Sunt voluntar aici, aşa că momentan folosesc propriile economii pentru a mă finanţa“, a adăugat Ruth. Aceasta intenţionează să rămână la clinica din Craiova cât mai mult posibil, mai ales că-i place foarte mult ceea ce face.

 

Ruth Osborne, asistent veterinar licenţiat


Ruth Osborne a obţinut calificarea de asistent veterinar în 2005. În plus, este licenţiată în zootehnie şi are competenţe atestate de consiliere în evaluarea comportamentului animalelor de companie. „Munca noastră nu diferă cu nimic de muncă într-un spital de urgenţă. Nici cazuistica nu diferă foarte mult. Ceea ce diferă este faptul că pacientul nu ne spune nimic. Practic, noi facem pediatrie cu animăluţele pe care le primim în clinică şi suntem foarte bucuroşi că putem să beneficiem de un ajutor calificat. În România, nu există asistente veterinare calificate. Practic, personalul pe care-l avem este personalul pe care-l calificăm noi, iar acest proces necesită timp şi destul de multă muncă“, a declarat dr. Aurelian Ştefan, administratorul Clinicii Veterinare Family Vet. Acesta spune despre Ruth că este o persoană extrem de serioasă, devotată şi muncitoare: se trezeşte la 7.30, verifică animalele şi termină munca în jurul orei 20.00.

„Oamenii sunt mai puţin dispuşi să folosească eutanasierea“

În cele şase săptămâni de când a venit în Craiova, Ruth a avut grijă, alături de ceilalţi cinci colegi (trei medici şi două asistente) de la Clinica Veterinară Family Vet, în special de câini şi pisici. Totuşi, printre pacienţi s-au strecurat şi animale de companie mai puţin obişnuite – o iguană şi un liliac. Iubitorii de animale din Craiova se comportă la fel ca orice posesor de animale din lume. „Singura diferenţă este că aici este o grijă mai mare pentru viaţă şi oamenii sunt mai puţin dispuşi să folosească eutanasierea“, a spus Ruth Osborne.

Ce-şi doreşte Ruth

Ruth Osborne îşi doreşte să îmbunătăţească situaţia animalelor prin intermediul mijloacelor didactice şi să perfecţioneze îngrijirea animalelor de companie. Pe lângă faptul că are grijă de animalele aflate în suferinţă, Ruth este responsabilă şi cu formarea de asistenţi veterinari din întreaga lume, ca parte a taberei de instruire veterinară „The veterinary Training Camp“.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 29 februarie 2012

Actualitate

» Fotbal – România a remizat cu Uruguay, scor 1-1, într-un meci amical
» Fotbal – amical: Nationala Under 20 a României fost învinsă de Cehia
» Trasee modificate
» Caravana Gaudeamus deschide drumul cărţilor
» Animalele craiovenilor, îngrijite de o englezoaică
» Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I rămâne în vigoare
» Băsescu pleacă la Bruxelles pentru semnarea Tratatului de guvernanţă fiscală
» Gorj: Poştaşul din “Cazul Horcea”, concediat
» Gorj: Aproximativ 500 de preşcolari au fost evaluaţi psihologic
» Craiova: Ceaikovski şi Şostakovici în vinerea simfonică
» Anastase: Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate
» Handbal (f) – Marija Jovanovic: Mă aştept la un meci foarte dificil cu Krim Ljubljana
» Box – Derek Chisora, suspendat pe termen nelimitat de WBC în urma bătăii cu David Haye
» Vâlcea: Doi călugări au fost găsiţi morţi la o mănăstire
» Peste 20 de nave, blocate pe Dunăre din cauza gheţii
» O alpinistă româncă de 24 de ani a murit în Marele Canion

Local

» Omorul, imprescriptibil
» Sunt şi nu sunt medicamente
» Ajutoare pentru nordul judeţului
» Se întrerupe apa
» Ambulanţe SMURD pentru Scorniceşti şi Stoeneşti
» 17 – reţinuţi, patru – în libertate
» Cazul „Gheorghe Tudor“, la CEDO
» Nataşa Raab-Guţul: Sunt mândră că sunt actriţa Naţionalului din Craiova!
» Valer Dellakeza, premiul UNITER pentru întreaga activitate
» Cu mâna întinsă
» Vinde mărțișoare hand-made pentru a-și ajuta nepotul bolnav
» Dreptul de la „Spiru Haret“, formator de resurse umane

Gorj

» Staţie de sterilizare de aceeași vârstă cu spitalul
» Au venit banii pentru laptele praf
» Absenteismul este un fenomen al şcolii româneşti

Sport

» Aluminiştii nu se tem de FC Olt
» Returul Ligii a IV-a Gorj, amânat
» Găzarii, test cu Caransebeş
» Pandurii, ultima în amicale
» Ioana Doagă, colecţionară de medalii
» Judoka din Bănie, pe podium la Arad
» Nikolic: Putem bate Sibiul
» Tricolorii vor să iasă din anonimat

Bani & Afaceri

» Apartamentele din Craiova – mai ieftine cu 40%

Sanatate

» Bolnavii de cancer, fără medicamente

Magazin

» Kathy Ireland, cel mai bogat supermodel
» HOROSCOP
» Lucy Liu, primul doctor Watson femeie
» Adam Sandler, record de nominalizări la Zmeura de Aur
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Mâncatul excesiv dăunează
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top