5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei candidaţi pentru funcţia de rector al Universităţii din Craiova

Trei candidaţi pentru funcţia de rector al Universităţii din Craiova

Doar trei profesori universitari şi-au depus, în perioada 9 – 16 februarie, candidatura pentru funcţia de rector al Universităţii din Craiova. Primul care şi-a anunţat oficial candidatura, pe 10 februarie, a fost prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, profesor la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi actualul decan al facultăţii. Trei zile mai târziu, pe 13 februarie, şi-a depus candidatura prof. univ. dr. Nicu Panea. Acesta este profesor la Facultatea de Litere şi deţine funcţia de prorector pe probleme de relaţii internaţionale şi integrare europeană.
Cel de-al treilea cadru didactic care candidează la funcţia de rector al Universităţii din Craiova este prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu, profesor la Facultatea de Ştiinţe Exacte, directorul Departamentului Chimie.

Alegerile vor avea loc în perioada 20 – 27 februarie

Potrivit Calendarului propriu al alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere, alegerea rectorului Universităţii din Craiova va avea loc în perioada 20 – 27 februarie 2012. Modalitatea de desemnare a acestuia a fost stabilită prin referendumul universitar desfăşurat pe 24 iunie 2011. Conform rezultatelor acestuia, rectorul Universităţii din Craiova se desemnează prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare titulare din Universitate şi al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din consiliile facultăţilor.
Durata mandatului de rector este de patru ani, iar acesta poate fi înnoit cel mult o dată, în urma unei noi desemnări. O persoană nu poate fi rector al Universităţii din Craiova pentru mai mult de opt ani, indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele şi de întreruperile acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS