10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Tabără: Vom cere UE ca România să nu fie obligată până în 2020 să vândă teren agricol nerezidenţilor

Tabără: Vom cere UE ca România să nu fie obligată până în 2020 să vândă teren agricol nerezidenţilor

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, într-un interviu pentru NewsIn, că se pregăteşte în perioada următoare un demers către UE "pentru a intra într-un moratoriu" ca până în 2020 România să nu fie obligată să vândă teren agricol către nerezidenţi.
"Trebuie văzut faptul că noi avem o legislaţie în acest domeniu. Este o lege care se regăseşte în Codul Civil şi care prevede două restricţii, şi anume: nu pot deţine teren în România persoanele fizice care nu au domiciliul în România şi persoanele juridice care nu au sediul în România. Ca urmare, terţii nu pot cumpăra teren la această dată în România sau nerezidenţii, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice. Această situaţie cred că trebuie prelungită şi vom pregăti, poate chiar în luna ianuarie, un demers către UE pentru a intra într-un moratoriu ca până în 2020 România să nu fie obligată să vândă teren către nerezidenţi", a declarat Valeriu Tabără.
El a spus că este de dorit ca în agricultura României să vină investitori, nu neapărat numai în producţia primară, ci mai ales în cea de prelucrare, "pentru că există un domeniu extraordinar şi mult loc pentru dezvoltarea unor astfel de activităţi".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII