18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii în Dolj şi alte judeţe privind fraude cu cărţi de credit şi trafic de persoane

Percheziţii în Dolj şi alte judeţe privind fraude cu cărţi de credit şi trafic de persoane

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală şi Biroul Teritorial Buzău au desfăşurat o acţiune în vederea depistării mai multor inculpaţi, cercetaţi de către autorităţile judiciare franceze, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraude cu cărţi de credit şi trafic de persoane.
Acţiunea a fost declanşată în cooperare cu autorităţile judiciare din Rodez şi Nancy, Franţa, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.
 La datele de 6 şi 7 decembrie 2011, prin acţiunea coordonată a autorităţilor române şi franceze, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti (10), Bacău, Ilfov, Târgovişte şi în judeţele Buzău (3) şi Dolj.
Autorităţile judiciare franceze efectuează cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat, care au cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de Euro, achiziţionând produse de lux prin folosirea de carduri bancare inscripţionate cu date obţinute în mod fraudulos.
De asemenea, este vizată activitatea infracţională a unei grupări specializată în traficul de persoane, care proceda la recrutarea persoanelor de sex feminin din România şi obligarea acestora la practicarea prostituţiei  pe teritoriul  statului francez şi  în Germania.
Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul DCCO.
Cu această ocazie au fost puse în executare 6 mandate europene de arestare emise de către autorităţile judiciare franceze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS