26.2 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Bercea nu mai poate influenţa martorii şi nu prezintă pericol pentru ordinea publică, au motivat magistraţii

Olt: Bercea nu mai poate influenţa martorii şi nu prezintă pericol pentru ordinea publică, au motivat magistraţii

Magistraţii Tribunalului au motivat, în cazul lui Sandu Anghel cunoscut drept Bercea Mondial, decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, prin faptul că Anghel nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi nu mai poate influenţa martorii, deja audiaţi în totalitate, informează Agerpres.
Potrivit încheierii dată de magistraţi la termenul din 5 decembrie, remisă azi, în motivare se mai arată că "în cazul de faţă nu există dovezi concrete referitoare la existenţa unui real pericol pentru ordinea publică în cazul în care inculpatul ar fi lăsat în libertate", în condiţiile în care pericolul scade odată cu trecerea timpului iar Sandu Anghel este în arest de 10 luni. Magistraţii Tribunalului Olt au mai considerat că temeiurile ce au fundamentat arestarea preventivă a lui Sandu Anghel nu mai subzistă.
În motivare se mai precizează că martorii din dosar şi-au schimbat oricum declaraţiile faţă de cele iniţiale, când a început urmărirea penală a lui Sandu Anghel, chiar dacă acesta a fost arestat.
Un nou termen la Tribunalul Olt, în dosarul în care Bercea Mondial este cercetat pentru tentativă de omor calificat, fiind acuzat că şi-a înjunghiat un nepot, este săptămâna viitoare pe 13 decembrie. Între timp, Curtea de Apel Craiova va judeca şi recursul formulat de procurori la decizia Tribunalului Olt de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS