19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCând va fi gata sistemul de încălzire a Sălii Polivalente?

Când va fi gata sistemul de încălzire a Sălii Polivalente?

Firma care lucrează la exterior susţine că pe 15 decembrie „căldura va intra în casă“, însă primarul Solomon este sceptic şi speră ca măcar pe 15 ianuarie Sala Polivalentă să beneficieze de încălzire

Dacă la lucrările de la exteriorul şi interiorul Sălii Polivalente din Bănie cele două firme constructoare merg cot la cot, când vine vorba de încălzirea interiorului, societăţile nu par să mai fie pe aceeaşi lungime de undă. Reprezentantul de pe şantier al Concas Buzău, firma care lucrează la interior, susţine că în martie ei ar fi gata cu partea lor de lucrări. „La interior noi stăm bine, până în martie putem termina partea noastră. Acum lucrăm la suporţii de scaune, la finisaje, am închis tavanele, am montat toate utilităţile pentru aerul condiţionat. Avem vreo 75 de oameni care lucrează aici. Mai aşteptăm doar căldura de la Erbaşu (societatea care lucrează la exteriorul sălii – n.r.). Când vom avea căldură în sală o să trecem la montarea covorului PVC, a parchetului şi a scaunelor. Faţă de cât era, eu zic că nu am mai avea chiar aşa mult de lucru, dar depindem de Erbaşu“, a spus Toni Bălăcescu.
De încălzirea sălii depind, într-adevăr, lucrările privind amenajările importante de la interior, iar căldura vine de la exterior. Firma care se ocupă de lucrările exterioare şi, implicit de punctul termic, susţine că pe 15 decembrie „căldura va intra în casă“, însă până atunci ar trebui să fie gata şi conductele de la interior „ca să avem de ce să ne legăm“. „Toată gospodărirea subterană sper să se termine în maximum două săptămâni. Pe 15 decembrie sau, cel mai târziu, pe 20 decembrie vreau să dăm drumul la căldură în sală. Termoficarea este băgată în casă, mai trebuie să vină utilajele pentru încălzire. Vanele sunt puse, mai trebuie doar schimbătoarele şi apoi va fi şi căldură“, susţine Bogdan Profeanu, reprezentantul SC Construcţii Erbaşu SA.
„Dar pentru a fi căldură în sală trebuie să aibă şi ei legăturile trase, ca să avem noi de unde să ne cuplăm. Pentru că dacă noi suntem gata pe 15 şi ei nu, tot degeaba. Apoi să vedem şi cine va suporta costul căldurii. Normal, beneficiarul ar trebui să plătească“, a adăugat Profeanu, care susţine că, în prezent, lucrările la exteriorul Sălii Polivalente sunt gata în proporţie de 60-70 la sută.

Solomon îi contrazice pe toţi

Primarul Antonie Solomon nu crede în termenele oferite de constructori şi spune că „ar fi bine să se dea căldură în sală chiar şi pe 15 ianuarie, pentru că tot ar fi timp să se termine lucrarea până pe 15 martie“. Dacă vor avea peste zece grade în sală pot începe să monteze parchetul, dar asta ar dura cam două luni din ce ştiu eu. Să vedem cum fac, dar eu nu cred că pe 15 decembrie va fi căldură în sală. Am fost şi eu acolo şi am văzut stadiul şi vă spun că ar fi o minune cu căldura de pe 15 decembrie. Poate mai degrabă 15 ianuarie. Şi aşa ar fi bine, că tot s-ar termina lucrările la 15 martie, dacă vom sta cu gura pe ei. Mai sunt destule probleme la sală, nu s-a făcut încă licitaţia pentru scaune, chiar dacă banii există. Să sperăm ca va fi gata până la 15 martie, eu aşa îmi doresc“, a spus Solomon. Edilul-şef al Băniei a mai precizat că toate costurile legate de utilităţile sălii le va suporta primăria. „Căldura o s-o plătim noi. Şi curentul, şi toate celelalte utilităţi intră în cheltuiala primăriei“, a explicat Solomon.

Ce s-a făcut la exterior

În ceea ce priveşte lucrările exterioare de la Sala Polivalentă, în prezent „s-au făcut parcările şi căile de acces în arenă, plus staţia de autobuz“. „Mai trebuie doar stratul de uzură şi amenajarea spaţiilor verzi, care vor fi lăsate pentru la primăvară. S-au tras şi firele pentru stâlpii de iluminat exterior, mai trebuie doar ca aceştia să fie motaţi. Ventilaţia exterioară este gata, hidranţii sunt puşi, la alimentarea cu apă s-a făcut subtraversarea şi ne-am prins de reţeaua de la bulevard. Bazinul de incediu care va avea o capacitate de 25.000 de litri este şi el gata, a venit şi hidroforul, mai trebuie montate doar pompele“, a menţionat Bogdan Profeanu, reprezentantul SC Construcţii Erbaşu SA.
Acesta a mai precizat că ar mai fi de lucru în spatele sălii, unde se mai amenajează trei căi de acces şi evacuare, se lucrează la canalizare şi se mai caută o a doua sursă de apă. Apoi ar urma compactarea şi aducerea la nivel. În zona dinspre stadion au fost probleme şi cu un cablu electric, pe care cei de la CEZ a trebuit să-l devieze. „S-a lucrat cu el sub tensiune şi a mers mai greu. Acum, cei de la CEZ mai trebuie să vină şi să facă un post de transformare“, a explicat Profeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII