7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudo - Corina Căprioriu, medalie de bronz de la Paris

Judo – Corina Căprioriu, medalie de bronz de la Paris

Sportiva Corina Căprioriu a câştigat, miercuri, medalia de bronz la categoria 57 de kilograme în cadrul Campionatului Mondial de judo de la Paris, aceasta fiind a doua medalie pentru România la această competiţie, informează Mediafax. Corina Căprioriu a avut tur liber în debutul competiţiei din grupa B, iar în turul secund a obţinut prima victorie, în faţa sportivei din Taiwan, Chen-Ling Lien, prin ippon. În turul trei, campioana europeană a trecut şi de ghaneza Szandra Szogedi, prin ippon, în doar 48 de secunde. Tot prin ippon a învins-o Căprioriu şi pe adversara canadiană Joliane Melancon (Canada), calificându-se în sferturi, în care a întâlnit-o pe japoneza Aiko Sato. Nipona a fost greu de depăşit, Căprioriu cedând în lupta pentru câştigarea grupei şi, implicit, pentru semifinale.
Ca urmare a înfrângerii, sportiva antrenată de Florin Bercean a intrat în recalificări, însă a avut o singură confruntare. În prima partidă urma s-o întâlnească pe spaniola Isabel Fernandez, care s-a accidentat anterior, iar reprezenta României a câştigat prin neprezentarea adversarei. În a doua confruntare din recalificări, Căprioriu a reuşit s-o depăşească prin ippon pe Marti Malloy (SUA), în prelungiri, intrând în posesia medaliei de bronz, a doua pentru România, după cea cucerită de Andreea Chiţu, la 52 de kilograme, tot în prelungiri.
La ediţia trecută a Campioantului Mondial, Corina Căprioriu s-a clasat pe locul 5.
Tot miercuri, alţi doi sportivi români au fost eliminaţi în tururile preliminare.
Adrian Merge, care i-a luat locul în lotul României accidentatului Costel Dănculea, la categoria 73 de kilograme, a cedat în faţa brazilianului Bruno Mendonca, în turul doi, iar Ramona Enache a fost eliminată în primul tur al categoriei 52 de kilograme, în grupa C, de rusoaica Natalia Kuzyutina.
Marţi, în prima zi la CM, campioana olimpică Alina Dumitru a fost accidentată în sferturi, fiind nevoită să abandoneze în recalificări, în faţa sportivei franceze Frederique Jossinet şi încheind astfel pe locul 7.
La masculin, ambii sportivi români intraţi în competiţia de marţi au fost eliminaţi, la categoria 66 de kilograme. Dan Fâşie a fost învins în primul tur de armeanul Armen Nazaryan, iar Szoke Laszlo l-a învins pe Tejen Tejenov (Turkmenistan) în primul tur, dar apoi a fost eliminat, în turul secund, de sportivul din Azerbaidjan, Tarlan Karimov.
La Campionatul Mondial de la Paris, va mai concura şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg), sâmbătă, cu o zi înaintea încheierii competiţiei, la care delegaţia României are drept obiectiv câştigarea unei medalii, plus o clasare pe locul 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU