5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElcomex va hrăni Spitalul de Urgenţă Craiova

Elcomex va hrăni Spitalul de Urgenţă Craiova

Hrana bolnavilor internaţi în Spitalul de Urgenţă Craiova va fi preparată de la 1 iulie de firma SC Elcomex SRL. Firma slătineană a obţinut în instanţă o decizie executorie, după aproape trei ani de procese cu spitalul din Bănie.

Elcomex a câştigat în 2007 licitaţia pentru externalizarea serviciului de hrană, însă conducerea de atunci a Spitalului de Urgenţă Craiova, reprezentată de dr. Cristina Calangiu, a refuzat să semneze contractul. Ulterior, Elcomex a apelat la instanţă şi a câştigat în cele din urmă. Potrivit sentinţei 610/14.04.2010 a Tribunalului Dolj, „instanţa obligă pârâtul să încheie cu reclamanta contract de prestări servicii în cuprinsul căruia să se regăsească clauza de la art. 1.2 din contract cu următorul conţinut: «Factura se va emite de către prestator săptămânal, lunea, pentru săptămâna încheiată (…)». Obligă pârâtul să încheie cu reclamanta contractul de închiriere a spaţiilor destinate depozitării, conservării, prelucrării alimentelor şi distribuţiei hranei preparate, situate în clădirea în care funcţionează blocul alimentar al Spitalului Judeţean şi în condiţiile prevăzute în documentaţia de atribuire. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.849 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată“. Spitalul a făcut recurs, însă nu a putut să schimbe decizia instanţei, aşa că până la urmă a acceptat situaţia.

Războiul s-a încheiat

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, Elcomex va prelua de la 1 iulie atribuţiile de preparare a hranei bolnavilor. „Firma Elcomex a câştigat procesul cu Spitalul de Urgenţă şi începând cu 1 iulie va trece la derularea contractului de prestări servicii în condiţiile în care a fost încheiat în 2008“, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.
Valoarea totală a contractului, care s-a semnat pentru o perioadă de cinci ani, este de 3.700.000 de lei, sumă care va trebui să asigure hrana bolnavilor din cel mai mare spital al Olteniei, care are nu mai puţin de 1.500 de paturi. În baza contractului de externalizare, firma Elcomex va trebui să preia şi cei 23 de angajaţi (muncitori necalificaţi şi ospătari) de la blocul alimentar al spitalului. Deşi a fost persoana care a declanşat „războiul“ cu firma Elcomex, dr. Cristina Calangiu, fostul manager al Spitalului de Urgenţă Craiova, nu se consideră vinovat de decizia luată. „Eu nu am avut meciuri cu nimeni în perioada cât am fost manager al spitalului, ci cu conştiinţa mea. Mi s-a părut că atunci lucrurile erau trase de păr. Nu mi-au fost clare nişte lucruri. Lumea a crezut că am ceva personal cu cei de la Elcomex, dar, ca manager, am avut nişte responsabilităţi. Celor de la Elcomex le doresc tot binele din lume să fie sănătoşi, iar bolnavii să-i laude. Chiar dacă un judecător a tranşat problema, lucrurile nu au fost deloc limpezi, dovadă că procesul a durat mult“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Cristina Calangiu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII