Elcomex va hrăni Spitalul de Urgenţă Craiova

Autori


Hrana bolnavilor internaţi în Spitalul de Urgenţă Craiova va fi preparată de la 1 iulie de firma SC Elcomex SRL. Firma slătineană a obţinut în instanţă o decizie executorie, după aproape trei ani de procese cu spitalul din Bănie.

Elcomex a câştigat în 2007 licitaţia pentru externalizarea serviciului de hrană, însă conducerea de atunci a Spitalului de Urgenţă Craiova, reprezentată de dr. Cristina Calangiu, a refuzat să semneze contractul. Ulterior, Elcomex a apelat la instanţă şi a câştigat în cele din urmă. Potrivit sentinţei 610/14.04.2010 a Tribunalului Dolj, „instanţa obligă pârâtul să încheie cu reclamanta contract de prestări servicii în cuprinsul căruia să se regăsească clauza de la art. 1.2 din contract cu următorul conţinut: «Factura se va emite de către prestator săptămânal, lunea, pentru săptămâna încheiată (…)». Obligă pârâtul să încheie cu reclamanta contractul de închiriere a spaţiilor destinate depozitării, conservării, prelucrării alimentelor şi distribuţiei hranei preparate, situate în clădirea în care funcţionează blocul alimentar al Spitalului Judeţean şi în condiţiile prevăzute în documentaţia de atribuire. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 3.849 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată“. Spitalul a făcut recurs, însă nu a putut să schimbe decizia instanţei, aşa că până la urmă a acceptat situaţia.

Războiul s-a încheiat

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, Elcomex va prelua de la 1 iulie atribuţiile de preparare a hranei bolnavilor. „Firma Elcomex a câştigat procesul cu Spitalul de Urgenţă şi începând cu 1 iulie va trece la derularea contractului de prestări servicii în condiţiile în care a fost încheiat în 2008“, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Craiova.


Valoarea totală a contractului, care s-a semnat pentru o perioadă de cinci ani, este de 3.700.000 de lei, sumă care va trebui să asigure hrana bolnavilor din cel mai mare spital al Olteniei, care are nu mai puţin de 1.500 de paturi. În baza contractului de externalizare, firma Elcomex va trebui să preia şi cei 23 de angajaţi (muncitori necalificaţi şi ospătari) de la blocul alimentar al spitalului. Deşi a fost persoana care a declanşat „războiul“ cu firma Elcomex, dr. Cristina Calangiu, fostul manager al Spitalului de Urgenţă Craiova, nu se consideră vinovat de decizia luată. „Eu nu am avut meciuri cu nimeni în perioada cât am fost manager al spitalului, ci cu conştiinţa mea. Mi s-a părut că atunci lucrurile erau trase de păr. Nu mi-au fost clare nişte lucruri. Lumea a crezut că am ceva personal cu cei de la Elcomex, dar, ca manager, am avut nişte responsabilităţi. Celor de la Elcomex le doresc tot binele din lume să fie sănătoşi, iar bolnavii să-i laude. Chiar dacă un judecător a tranşat problema, lucrurile nu au fost deloc limpezi, dovadă că procesul a durat mult“, a declarat, pentru Gazeta de Sud, Cristina Calangiu.

 Comenteaza acum

17 Comentarii

 1. Razvan said:

  De ce trebuiau externalizate serviciile de hrana a pacientilor? Aduc cumva economii la buget? Sau mai s-a mai gasit un pretext sa tragi bani de la buget? Insasi decizia de organizare a licitatiei este aberanta! Ar fi fost mult mai ieftin ca spitalul sa mentina bucatarii si ospatarii deja angajati, cu conditia sa nu se achizitioneze ingrediente si alimente la preturi aberante, cum se intampla.

 2. Florinel said:

  Domnule, una e sa-ti semnezi propria factura si alta s-o semnezi pe cea a unui strain. Sun sigur ca se va face economie. Spitalul ii va cauta cu acul (de seringa) pe cei de la Elcomex si le va aduce toate inspectiile posibile pana vor renunta….

 3. Radical said:

  Va fi mancare in spital mai buna ca niciodata, intrucat directoarea se va stradui sa ii gaseasca nod in papura firmei cu pricina, iar firma cu pricina se va stradui sa ramana pe pozitii :)))

 4. ioooooooo said:

  depinde! poate ca se vor prezenta bine la actuala conducere si la inspectiile care vor veni,..doar si ei sunt oameni!

 5. ion said:

  s.c. elcomex srl asigura si la spitalul din slatina la preturi de lux mancare insuficienta si de proasta calitate .scandalurile se tineau lant.cine mai stie tot ei asigura si in continuare hrana/?

 6. toiu said:

  Va fi halucinant. De unde va achita spitalul sumele catre acesta firma? Daca acum o ciorba costa 1 leu, si asa pare mult fata de banii avuti,nu ajungeau nici pentru zeama lunga pe post de ciorba, cum va achita 3 plus TVA? Civlizat asa ar fi, s-ar respecta calitatea, nu s-ar mai fura, dar pentru asta trebuie plata corecta. Vor fi intarzieri de la plata, se vor aplica penalitati si spirala e gata.

 7. lale said:

  oricum, de multi ani, mancarea- cata e- e groaznica. si totusi, una lume din spital cara de la bucatarie diverse produse acasa, atent camuflate

 8. Ion said:

  Calangioaica nu era impacata sufleteste ca nu a castigat firma ei de liberali fomisti. Sa nu uite ca ea a organizat licitatia, ea a dorit externalizarea si tot ea isi iesise din minti cand prietenii ei au pierdut licitatia. S-o puneti sa plateasca cheltuielile de judecata si despagubirile!

 9. RUDY said:

  CAND SE VA MERGE PE ACEST SISTEM SI PT PENITENCIARELE CRAIOVEI?

 10. vio said:

  Esternalizarea este o prostie si o cheltuiala in plus. Calangiu o facuse pentru relatiile ei si credea ca ceilalti sefi si salariati nu vor mai fura iar tot lozul il va primii aceasta facatura de om.

 11. avocat said:

  Este un caz unic in Romania si chiar in Europa. La 4 ani de la data licitatiei, dupa 3 hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, un agent economic (ofertantul) benefiiaza de un drept legal. Contractul cu pricina s-a semnat in 2010 de catre parti iar dupa semnare spitalul nu l-a mai recunoscut. cate daune interese va plati spitalul firmei Elcomex pt perioada de neexecutare a contrcatului ramane de vazut. Tot de vazut ramane si cum va arata bucataria spitalului si masa bolnavilor dupa aceasta externalizare pt ca acum este dezastru. Conditiile si hrana din penitenciar sunt mai bune decat la spitalul din Craiova care din ce a fost candva a ajuns o cocina.Mizerie, mucegai, igrasie, pereti cojiti, gandaci, sobolani, tavane care stau sa-ti cada in cap si niste galeti cu latura ca pt porci pleaca din bucatarie catre bolnavi asezate pe carucioarele ruginite si pline de mazga. Asta trebuia “limpezit” de mult de catre Calangiu dar si de cei care i-au succedat. Litigiul le-a venit insa ca manusa pt ca asa s-au lipit de spital tot felul de firme (de casa) care au facut aprovizionarea cu alimente mai mult scriptic pt ca faptic in gestiune nu ajungeau decat cateva paste fainoase si paine.
  Am fost la Slatina unde serviciul de hrana este externalizat de peste 7 ani si va recomand la toti cei care aveti dubii sa mergeti sa vedeti cum este fata de Craiova. Sau aveti rabdare cateva luni si atunci va veti convinge.FELICITARI FIRMEI ELCOMEX PENTRU PUTEREA SI CURAJUL DE A LUPTA PANA LA CAPAT CU SISTEMUL “TICALOSIT”!

 12. pacientul fericit said:

  In sfarsit o veste tare ! Sa vedeti ce fericire pe bietii bolnavi! Dar un lucru ma nu-mi da pace =cum vor mai fura mancarea cei din spital?

 13. biometria si qi redus said:

  de obicei spitalele ar trebuii sa fie private si pe platforma tip g nu turnuri tip l oricum debilitatea mintala in domeniul comunicativ si stabilirea si respectarea unei calitatii contractuale se face la nivel de seringa nefiind copilarie si adolescenta se reduce calciu si testosteronul precursor debilitate mintala cel in exces de la morti in comparatie cu …..deocamdata nu se cunoaste gen ufo files motiv de exces ar fi aprecierea profesionala acuma ramane de vazut

 14. inorogul said:

  ce inapti ..nu cred ca vom ajunge ca grecia cred ca in curand va fi mai rau decat in somalia sau etiopia de unde doamne atata prostie incompetenta si hotie

 15. [email protected] said:

  MIROASE A FALIMENT PENTRU ELCOMEX….Spitalul nu va semna nici un act aditional la contract iar cei 3.700.000ron nu ajung pentru 5 ani sa asigure 3 mese/zi la 1500 bolnavi…trebuie platiti si furnizorii,angajatii ,chiria pentru blocul alimentar,darile la stat….vine cam 4500 lei vechi /portie…din care numai PAINEA este 2.000 lei vechi

 16. Foarte bine said:

  Asa ar trebui facut in toate spitalele din Romania. Este un prim pas de starpire a furtului de mancare in spitale si nu in al doilea rand al coruptiei; aici ma gandesc la felul cum se organizeaza licitatiile cu furnizorii de alimente si la contractele care se fac…. Firma prestatoare de servicii va factura exact valoarea pentru portiile de mancare furnizate….si care desigur vor fi solicitate prin Cerere facuta de catre siptal…Adica sa zicem 500 portii pentru diabetici, 50 portii pentru maternitate, 100 pentru cei sub dializa….iar nr astea ar trebui sa fie stiut zilnic. In fine, asta se poate numi progres.

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 18 iunie 2011

Actualitate

» Patru donări de organe la un milion de locuitori
» Rectorul Marga, doctor honoris causa la Târgu Jiu
» Noi şomeri de lux
» Furia euro revine
» Termoficarea închide robinetul
» Foştii angajaţi ai Spitalului Sadu îşi cer drepturile salariale
» Aparatura medicală, la reparat
» Elcomex va hrăni Spitalul de Urgenţă Craiova
» Scurte ştiri
» Tinerii şi muzica
» Viaţă de stagiari
» Tinereţe cu flamenco
» Dezinformarea naşte… legende
» Circulaţia vehiculelor este închisă pe DN65A Roşiori de Vede – Turnu Măgurele!!!
» Etapele-cheie ale programului de rachete nord-coreean VIDEO

Local

» Scuterist rănit într-un accident
» Solomon, refuzat de judecătorii supremi
» Încă un Scorpion rănit în Afganistan
» Primarul din Giurgiţa, arestat
» Scurte ştiri
» George Călinescu
» Presa din 1906: scandal, politică şi-un pic de cultură
» Scurte ştiri
» „Cum ne construim duşmanul“, de Umberto Eco, Ed. Polirom
» Casa „Bibescu“, deschisă artei
» Mircea Suchici, la 30 de ani de muzică
» Cum ne furăm singuri căciula

Dolj

» Ţigări de contrabandă confiscate
» „O poveste pentru tine“ are câştigători

Gorj

» Expertul reţinut a fost eliberat

Sport

» Ştiinţa: Liga a II-a sau dezafiliată?
» Gaz Metan CFR are pepinieră tare
» Ştefan Radu, până în 2016 la Lazio
» Paul Răducan: Vom demara un proiect modern şi eficient
» Româncele şi-au aflat adversarele la Wimbledon
» Horia Tecău şi Robert Lindstedt îşi apără titlul la S’Hertogenbosch
» Atleţii români vor în elita continentală

Magazin

» Jennifer Lopez, fan Lady Gaga
» Sforăitul desparte cupluri
» Sfaturi pentru un flirt reuşit
» Obiceiuri care dăunează relaţiei
» Horoscop
» Russell Crowe, tatăl lui Superman
» Megan Fox, din nou mireasă
» Lebădă în trafic
» Întreruperi energie electrică de luni
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în oltenia
» Ia te uită!

Top