10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCatacombele din Lăpuş

Catacombele din Lăpuş

Proprietarul garajelor subterane de sub Podul Electroputere a fost amendat cu 2.500 de lei
 pentru că a lăsat de izbelişte spaţiul fostului service Fiat

Dând curs sesizărilor primite de la cetăţeni la întâlnirea organizată de Gazeta de Sud în cadrul campaniei „Fii vocea cartierului tău!“, edilii au luat primele măsuri în cazul fostelor spaţii ale service-ului Fiat, lăsate în paragină de actualul proprietar.
„Aceste garaje, din zona blocurilor N24 – N25 – T14 – T15, sunt neînchise, neasigurate. Acolo e în permanenţă mizerie, e un focar de infecţie, iar noaptea se aud tot felul de zgomote şi ţipete din acele subterane. A izbucnit odată şi un incendiu acolo. Copiii se joacă deasupra acestor spaţii şi pot cădea prin luminatoarele care nu mai au nici gratii şi nici geamuri“, a ridicat problema Ion Ionescu la întâlnirea cu reprezentanţii Primăriei Craiova, ce a avut loc pe 26 mai la Şcoala nr. 37 „Mihai Eminescu“.

Amendă de 2.500 de lei

Imediat după întâlnire, viceprimarul Mărinică Dincă, însoţit de şeful Poliţiei Locale, Octavian Mateescu, dar şi de conducerea Direcţiei de Servicii Publice, a mers să vadă cu ochii lui „catacombele“ din Lăpuş. A doua zi, angajaţii primăriei au venit la faţa locului şi au sudat uşile acestor garaje subterane.
Ulterior, Poliţia Locală Craiova a aflat şi cine este proprietarul acestui spaţiu – SC Coral Continental SRL Corabia, firmă administrată de Ionela Gheorghiţă – aplicându-i o sancţiune usturătoare. „Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2.500 de lei. Totodată, reprezentanţii acestei firme au fost chemaţi la sediul Poliţiei Locale Craiova pentru a li se pune în vedere faptul că trebuie să ia măsuri pentru asigurarea luminatoarelor acelui spaţiu, astfel încât să nu mai existe pericolul ca vreun copil să cadă în gol, în aceste subterane“, a declarat viceprimarul Mărinică Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII