9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitale clasificate mai bine decât merită

Spitale clasificate mai bine decât merită

La clasificare nu s-au luat în calcul calitatea îngrijirii bolnavilor, condiţiile din spitale sau lipsa medicamentelor şi materialelor sanitare.
Nouă spitale din Dolj au fost clasificate de Ministerul Sănătăţii, urmând ca de la 1 iunie să primească finanţare în funcţie de categoria din care fac parte. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, unele spitale au fost clasificate într-o categorie superioară celei pe care ar merita-o, pe baza unui plan de conformare propus de unitatea sanitară respectivă. „Planul de conformare trebuie să fie realizat până la data de 31 decembrie 2011, în caz contrar spitalele urmând să fie declasificate. În categoria spitalelor clasificate cu plan de conformare se numără Spitalul de Urgenţă Craiova, care a intrat în categoria a II-a, Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, clasificat în categoria a II-a monospecialitate, şi Centrul de Cardiologie Craiova, în categoria a II-a monospecialitate“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Aceste spitale va trebui să-şi rezolve anumite probleme legate de ponderea bolnavilor din afara judeţului care sunt trataţi aici, înfiinţarea unor compartimente sau cabinete medicale de anumite specialităţi, angajarea de personal medical de înaltă calificare sau dotarea cu aparatură medicală.

Unităţi sanitare bune de plată

Spitalele de categoria a II-a monospecialitate care nu vor realiza planul de conformare vor trece automat la categoria a V-a, iar spitalele de categoria a II-a vor retrograda la categoria a III-a, începând cu 1 ianuarie 2012. Asta nu înseamnă doar că vor primi mai puţini bani de anul viitor, ci şi că îi vor restitui pe cei primiţi în plus în acest an.
Spitalele clasificate fără plan de conformare sunt Spitalul Municipal „Filantropia“ Craiova, Spitalul Băileşti, Spitalul Calafat, Spitalul Filiaşi şi Spitalul Segarcea – în categoria a IV-a şi Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare – în categoria a V-a.
Nu au fost clasificate până acum Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Spitalul din Dăbuleni, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Ştefan Odobleja“ Craiova şi Spitalul CF Craiova.
La clasificarea spitalelor nu s-a ţinut cont de condiţiile din ele, de calitatea actului medical, eficienţă sau de părerea bolnavilor. Dacă ar fi fost luate în calcul astfel de criterii, probabil multe dintre spitale ar fi rămas neclasificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII