10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSocialiştii europeni vor capul lui Severin

Socialiştii europeni vor capul lui Severin

Liderul socialiştilor europeni, Martin Schultz, îi va cere demisia lui Adrian Severin din funcţia de europarlamentar, iar dacă acesta va refuza, va începe o procedură de excludere din grupul parlamentar S&D, a declarat Armin Machmer, purtătorul de cuvânt al lui Schultz. „Martin Schultz îi va cere lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, să îşi depună mandatul, asemenea celorlalţi doi eurodeputaţi“, a declarat, pentru Mediafax, Armin Machmer, precizând că Schultz va asculta şi versiunea lui Severin.
„Dacă nu îşi va prezenta demisia, va începe o procedură de excludere a acestuia din grup (din grupul S&D – n.r.)“, a adăugat el.
Acesta a atras atenţia că S&D nu are posibilitatea, conform competenţelor, să îl demită pe Adrian Severin. „Îi putem doar recomanda să facă unicul lucru decent, demersul pe care l-au făcut şi ceilalţi doi eurodeputaţi“, a mai spus el.
Europarlamentarul Adrian Severin a anunţat ieri că se autosuspendă din BPN al PSD, până la clarificarea situaţiei. Severin a făcut acest anunţ după ce a participat la şedinţa BPN al PSD, în care s-a discutat despre acuzaţiile care îi sunt aduse de publicaţia The Sunday Times.
Severin a declarat ieri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bucureşti, că nu va demisiona din PE întrucât nu a comis nici o ilegalitate, iar acuzaţiile la adresa sa sunt „false“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII