10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSprijin pentru educaţie

Sprijin pentru educaţie

Cu sloganul „Din pasiune pentru educaţie“, Fundaţia „Dinu Patriciu“ susţine şi promovează învăţământul românesc. „Inventează-ţi viitorul“ şi „Orizonturi deschise“ sunt programele prin care fundaţia susţine anual peste 5.700 de tineri prin acordarea de burse. Elevii şi studenţii care au rezultate şcolare bune şi provin din familii modeste pot opta pentru Programul „Inventează-ţi viitorul“. Acesta constă în acordarea, pe durata unui an de învăţământ, a: 5.000 de burse în valoare de 200 de lei pe lună, pentru elevii de liceu; 500 de burse în valoare de 300 de lei pe lună, pentru studenţi; 100 de burse în valoare de 300 de lei pe lună, pentru studenţii din Republica Moldova, care studiază în România. Înscrierile se fac în perioada 1 octombrie – 15 martie a fiecărui an.
Prin „Orizonturi deschise“, tinerii au şansa de a-şi desăvârşi formarea intelectuală şi profesională prin programe de master sau doctorat în universităţi prestigioase ale lumii. Pentru aceştia, fundaţia acordă 100 de burse în valoare de maximum 15.000 de dolari pe an fiecare, atribuite pe întreaga durată a programului de masterat/doctorat. Perioada de înscrieri este 15 aprilie – 15 iunie.
Cei care optează pentru o astfel de bursă se pot înscrie on line pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro. Aici se găsesc mai multe detalii legate de cele trei programe, dar şi regulamentul concursului.

Raluca Săcuianu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII