13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii din Craiova refuză să interneze un bebeluş bolnav

Medicii din Craiova refuză să interneze un bebeluş bolnav

Părinţii unui nou-născut din Târgu Jiu sunt disperaţi din cauză că medicii din Craiova au refuzat să le primească bebeluşul bolnav.

Unui copilaş de numai patru zile, cu o suferinţă intrauterină, i-a fost refuzat transferul la Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă din Craiova, medicii de aici spunându-le colegilor de la Târgu Jiu că nu mai au locuri. Camelia Roman, şefa Secţiei maternitate din Spitalul Judeţean Târgu Jiu, a declarat că nou-născutul suferă de hipoxie şi trebuie evaluat neurologic, la Târgu Jiu neavând această posibilitate. „Am încercat să-l transferăm la Craiova, dar ne-am lovit de refuzul medicilor de la Spitalul de Urgenţă. Copilul a avut o suferinţă intrauterină şi starea lui a fost gravă. Acum s-a ameliorat. Micuţul este sub atentă observaţie. Avea nevoie de transferul la Craiova, dar cei de acolo ne-au spus că pe ATI-Terapie intensivă nu mai sunt locuri şi nu au nici tuburi de oxigen. Ne-au spus să avem noi grijă de micuţ, le pare rău, dar nu au ce face“, a declarat Camelia Roman.  

Mamă minoră

Tânăra de 17 ani este la prima naştere şi nu ştie ce să mai facă pentru ca băieţelul ei să se însănătoşească. Fata a născut duminică prematur şi încă de la începutul săptămânii, cadrele medicale de la maternitatea din Târgu Jiu au încercat să-l transfere pe nou-născut la Craiova. „Este bolnav şi mi se rupe sufletul. Nu ştiu ce este de făcut pentru că nu ne primesc la Craiova. Mi-e teamă şi mă rog la Dumnezeu să se facă bine“, a spus tânăra mamă cu lacrimi în ochi. La unitatea medicală din Târgu Jiu au mai fost aduşi doi nou-născuţi cu probleme grave de sănătate. În Secţia de maternitate există un deficit de asistente medicale, personalul făcând eforturi mari pentru a se descurca.

„Nu putem să dăm afară un copil pentru a-l primi pe altul“

Medicii din Craiova spun că toate locurile din Secţia de terapie intensivă sunt ocupate. „În momentul acesta, cele zece unităţi de terapie de la ATI-Neonatologie, unde sunt tratate cazurile foarte grave, sunt ocupate cu zece copii. Dintre aceştia, cinci sau şase sunt veniţi din teritoriu. Aici, noţiunea de «doi în pat» nu există. Când apar situaţii de acest gen, şeful de secţie cere colegilor să temporizeze cu o zi până se stabilizează cel care este pe aparat. Nu refuzăm niciodată pe nimeni, însă nu putem să dăm afară un copil pentru a-l primi pe altul“, a explicat conf. univ. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII