20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaior: În 2009, economia neagră era de 35% din PIB, s-a diminuat acest procent spre 25-27%

Maior: În 2009, economia neagră era de 35% din PIB, s-a diminuat acest procent spre 25-27%

Directorul SRI, George Maior, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, că, potrivit unei evaluări a Serviciului, economia neagră era în 2009 de 35% din PIB, acest nivel diminuându-se spre 25-27%, el menţionând agricultura printre sectoarele cu cei mai mulţi bani negri.

Întrebat care sunt sectoarele în care există cei mai mulţi bani negri, Maior a menţionat agricultura – cu aproximativ 60%, construcţiile, produsele puternic accizate, zona turismului.

"Totdeauna o criză economică, mai ales de o asemenea intensitate, atrage după sine o serie de riscuri, vulnerabilităţi, în ceea ce priveşte economia şi cu răsfrângere asupra contextului individual, social. Economia neagră proliferează într-o situaţie de criză, mai mult decât în alte situaţii, şi evaziunea fiscală, şi aspecte legate de contrabandă, de crimă organizată sau chiar de corupţie la nivel central sau local", a spus el.

 George Maior a precizat că SRI are o direcţie de securitate economică ce realizează şi analize integrate, fie singular, fie în cooperare cu alte instituţii pe aceste chestiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU