7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistenta bătută de stomatolog a cerut transferul

Asistenta bătută de stomatolog a cerut transferul

Patricia Ardelean, asistenta bătută luna trecută de medicul stomatolog Florin Anghelescu, a solicitat transferul la alt cabinet medical şcolar. De la începutul lunii, ea lucrează la cabinetul medical şcolar din cadrul Colegiului Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina.

Asistenta bătută luna trecută de medicul Florian Anghelescu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ a solicitat transferul către alt cabinet de medicină şcolară. De la începutul acestei luni, Patricia Ardeleanu lucrează la cabinetul medical din cadrul Colegiului Tehnic „Alexe Marin“.
„Am cerut transferul către alt cabinet medical şcolar pentru că îmi este teamă să mă mai întâlnesc cu el. De la 1 februarie lucrez la Colegiul Tehnic «Alexe Marin» din Slatina“, a declarat asistenta Patricia Ardelean.

La un pas de a pierde sarcina

După ce a fost agresată de medicul stomatolog Florin Anghelescu, asistenta, însărcinată în luna a patra, a avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit acesteia, a fost la un pas de a pierde sarcina.
„Am fost internată. Era cât pe ce să îmi pierd copilul. Apoi am fost în concediu medical, iar acum urmez tratamentul medicamentos prescris de medicii specialişti“, a declarat femeia.
Patricia Ardelean a declarat că ancheta dispusă de Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) se derulează foarte încet. „Nu ştiu ce anchetă se va face la Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială. Nu ştiu ce măsuri se vor lua în cazul lui. Mi s-a explicat că trebuie să urmeze paşii legali. Eu nu mai puteam aştepta, de aceea am solicitat transferul“, a spus asistenta agresată.

Istoric

Asistenta Ardelean, gravidă în luna a patra, a fost bătută, fără motiv, la începutul lunii ianuarie de stomatologul unităţii. Medicul neagă că ar fi lovit-o. Conducerea unităţii spune că doctorul nu este la prima abatere. Colegiul Medicilor Dentişti din Olt şi de la Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina anchetează separat cazul.
Cadrele şcolare din instituţie au declarat că au fost martore când aceeaşi asistentă a mai fost bătută, tot fără motiv, de Anghelescu. Medicul Anghelescu este acuzat de cadrele didactice de la Colegiul „Ion Minulescu“ dar şi de Petronela Prelipceanu, medic în cadrul aceluiaşi colegiu, de faptul că acesta urina pe halate şi ustensilele medicale.   
Damian Căleală, directorul administrativ al Spitalului de Urgenţă din Slatina, a confirmat şi el comportamentul violent al medicului incriminat. Acesta a dezvăluit că la sfârşitul anului trecut a făcut praf uşa de la cabinetul stomatologic al Spitalului de Urgenţă Slatina, fapt pentru care Anghelescu avea interdicţie de a mai intra în spital. El era monitorizat de firma de pază a SJU Slatina.
Potrivit şefului DAPS din cadrul Primăriei Slatina, stomatologul bătăuş riscă o reţinere din salariu, să fie mutat disciplinar sau, în cel mai rău caz, să i se desfacă şi contractul individual de muncă. Pentru bătaia aplicată Patriciei Ardelean, poliţiştii l-au sancţionat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII