7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMotociclistul vinovat de moartea Olianei Râsu, trimis în judecată

Motociclistul vinovat de moartea Olianei Râsu, trimis în judecată

O tânără de 24 de ani, fiica unui om de afaceri din Gorj, şi-a pierdut viaţa într-un grav accident de circulaţie care a avut loc pe 9 septembrie 2008, pe strada Calea Bucureşti din Târgu Jiu. La mai bine de un an de la producerea accidentului, Radu Văduva, conducătorul motocicletei, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Oliana Râsu, unica fiică a unui prosper om de afaceri din Târgu Jiu, şi-a pierdut viaţa în septembrie 2008, într-un grav accident de motocicletă. Tânăra se afla pe o motocicletă condusă de iubitul ei, Radu Văduva, de 22 de ani, din Târgu Jiu. În timp ce se deplasau pe strada Calea Bucureşti, din cauza vitezei cu care rula, motociclistul nu a putut evita un cal lăsat nesupravegheat pe şosea. Văduva a pierdut controlul vehiculului, intrând într-un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului, Oliana Râsu a fost aruncată într-un copac şi a decedat pe loc, suferind o fractură deschisă de craniu, iar motociclistul a avut leziuni grave.

 Trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Radu Văduva a fost trimis în judecată, fiind acuzat de ucidere din culpă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Local Târgu Jiu, Văduva este vinovat de producerea accidentului în care şi-a pierdut viaţa Oliana. În această cauză a fost dispus şi efectuat un raport de expertiză auto, potrivit căruia viteza de deplasare a motocicletei era de 75km/h, fiind încălcate astfel prevederile legale. Pe sectorul de drum pe care se deplasau cei doi, viteza maximă admisă era de 50 km/h.
„Ca urmare a tuturor celor expuse în rechizitoriu, se constată că accidentul rutier s-a produs din culpa exclusivă a lui Radu Văduva, care nu a respectat prevederile legale. Inculpatul este trimis în judecată pentru ucidere din culpă“, se spune în rechizitoriu.
Din 2007 şi până în octombrie 2008, Radu Văduva a primit 11 amenzi pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, nepurtarea căştii de protecţie, iar permisul i-a fost reţinut de două ori, în vederea suspendării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII