7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Familie infestată cu salmonela

Mehedinţi: Familie infestată cu salmonela

Membrii unei familii din comuna Floreşti, judeţul Mehedinţi, au ajuns la Spitalul de boli contagioase din Drobeta Turnu Severin după ce au contractat salmonela. Ambii părinţi şi cei doi copii ai lor au consumat maioneză preparată cu ouă din gospodăria lor. Iniţial, medicii au crezut că este vorba despre toxiinfecţie alimentară. După mai multe investigaţii, însă, cadrele medicale au descoperit că aceştia au salmonela. Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi au declanşat o anchetă în acest caz.
„Poliţiştii severineni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la Spitalul de Boli contagioase sunt internaţi membrii unei familii, precum şi o nepoată a acestora, cu diagnosticul salmonela. Cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 13 şi 38 de ani, au consumat maioneză, la prepararea căreia au folosit ouă din gospodăria proprie“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Extinzând cercetările, au fost identificate alte două persoane de 40 de ani, respectiv de 43 de ani, din localitate, care au consumat din aceleaşi alimente infestate cu salmonela, şi acestea fiind internate la spital.
Poliţiştii au luat legătura cu specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, care a ridicat probe din alimentele consumate.
În prezent se desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor care au consumat din alimentele infestate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU